注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

高考英语必修4 Unit2 Working the land复习题及答案  

2012-05-14 10:16:15|  分类: 【高三试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

高考英语必修4 Unit2 Working the land复习题及答案

             

基础操练
Ⅰ. 单词拼写
1.             (饥饿)  is the best sauce.
2. Her shoulders were badly           (晒伤).
3. Another           (超级) skyscraper is being built.
4. Manufacturing            (产量) has increased by 8%. 
5. The business has           (扩展) a big one.
6. Farmers produce millions of tons of  g       to feed the nation.
7. Would you mind writing a s        of the passage? About 200 words are OK.
8. At that time the British pound can e        $2.80.
9. She’s c         to do well in the examination.
10. Doctor gave me some advice on diet and n          .
Ⅱ. 用方框内所给单词或短语的适当形式填空

be satisfied with/graduate from/struggle/lead a ...life/
with the hope of/rid of

1. I        the result of the experiment.
2. They have         for years to drive the invaders out of their country.
3. We all wish that we could         the world          crime.
4. In some less developed areas in China, some farmers are still         poor        .
5. After         college, he went to Shenzhen         getting a chance to become rich soon.
Ⅲ. 同义句转换
1. Better stay with us. If you stay with us, you are much safer.
Better stay with us. If        , you are much safer.
2. That was the way he treated his parents.
That was                          his parents.
3. The weather in Kunming is much better than the weather in Harbin.
The weather in Kunming is much better than        in Harbin.
4. As she didn’t know the way to the hospital, she turned to the police for help.
Not         the way to the hospital, she turned to the police for help.
5. They went to the supermarket on foot instead of by taxi.
They went to the supermarket on foot                  by taxi.
提升练习
Ⅳ. 单项填空
从A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
1. We have learned 3,000 words         .
A. during past decade      B. in the past decade
C. a decade ago            D. after a decade
2. Our monitor made it          to read English every morning.
A. a habit                 B. habit 
C. rule                    D. a duty
3. Two years ago, I          a high school.
A. graduate for            B. graduated from
C. left from               D. left for
4.           the good weather, we can climb the mountain easily.
A. Because                 B. As  
C. Thanks to               D. Because for
5. The bedroom is twice            the kitchen.
A. as bigger as            B. bigger than  
C. big than                D. bigger to
6. Seldom          what I says.
A. does my mother care for   B. my mother cared about
C. my mother care for        D. does my mother care about
7. I          to him. He is too serious.
A. didn’t use to talk      B. am not used to talking
C. am not used to talk       D. didn’t use to talking
8. When you are confused about some words in reading, you can          the dictionary.
A. refer to                  B. look up  
C. check                     D. have a look at
9. Our country          vegetable.
A. is rich in                B. are rich in
C. was rich on               D. rich for
10. We          he be present at the meeting.
A. insist on                 B. insisted 
C. stuck                     D. insisted on
Ⅴ. 阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Even plant can run a fever, especially when they’re under attack by insects or disease. But unlike human, plants can have their temperature taken from 3,000 feet away—straight up. A decade ago, adopting the infrared(红外线)scanning technology developed for military purposes and other satellites, physicist Stephen Paley came up with a quick way to take the temperature of crops to determine which ones are under stress. The goal was to let farmers precisely target pesticide(杀虫剂)spraying rather than rain poison on a whole field, which invariably includes plants that don’t have pest problems.
Even better, Paley’s Remote Scanning Services Company could detect crop problems before they became visible to the eye. Mounted on a plane flown at 3,000 feet at night, an infrared scanner measured the heat emitted by crops. The data were transformed into a colou-coded map showing where plants were running “fevers”. Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would.
The bad news is that Paley’s company closed down in 1984, after only three years. Farmers resisted the new technology and long-term backers were hard to find. But with the renewed concern about pesticides on produce, and refinements in infrared scanning, Paley hopes to get back into operation. Agriculture experts have no doubt the technology works. “This technique can be used on 75 percent of agricultural land in the United States, ” says George Oerther of Texas A & M. Ray Jackson, who recently retired from the Department of Agriculture, thinks remote infrared crop scanning could be adopted by the end of the decade. But only if Paley finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago.
1. Plants will send out an increased amount of heat when they are         .
A. facing an infrared scanner             
B. sprayed with pesticides
C. in poor physical condition             
D. exposed to excessive sun rays
2. In order to apply pesticide spraying precisely, we can use infrared scanning to        .
A. estimate the damage to the crops       
B. draw a colour-coded map
C. measure the size of the affected area    
D. locate the problem area
3. Farmers can save a considerable amount of pesticide by        .
A. resorting to spot-spraying            
B. transforming poisoned rain
C. consulting infrared scanning experts    
D. detecting crop problems at an early stage
4. The application of infrared scanning technology to agriculture met with some difficulties        .
A. its high cost                      
B. the lack of official support
C. the lack of financial support         
D. its failure to help increase production
5. Infrared scanning technology may be brought back into operation because of        .
A. full support from agricultural experts
B. growing concern about the excessive use of pesticides on crops
C. the forceful promotion by the Department of Agriculture
D. the desire of farmers to improve the quality of their produce
B
Nuclear-powered aircraft carriers are considered one of the most important marine weapons in the 20th century. So far, only two countries in the world, the USA and France, have ever produced them. But these fearful fighting machines are about to enter Asia.
The US Navy said last month that one of its nine nuclear-powered aircraft carriers will be sent to Japan to replace the diesel(柴油)-powered carrier Kitty Hawk in 2008. In an agreement on October 30, the two countries also plan to level up their military (军事的) cooperation and the USA called for Japan to take a larger role in alliance military moves.
It will be the first time that a nuclear-powered carrier is based in Japan. Bombed by US forces in World War Ⅱ at Hiroshima and Nagasaki, Japan is the only world country to have been attacked by a nuclear weapon. Therefore, the citizens are highly sensitive to where nuclear powered weapons are based.
“A radiation leak at Yokosuka would kill 100,000 people as far away as Tokyo, and could cause billions of dollars in damage,” said Masahiko Goto, leader of a protest group in Yokosuka. His group has collected more than 300,000 signatures of people across Japan opposed to the nuclear carrier.
The 44-year-old Kitty Hawk, the US navy’s oldest active ship, has been based in Yokosuka since 1998. It had returned to the US to be decommissioned in 2008. The new carrier, yet to be unveiled, will travel faster, be capable of supporting longer operations and carry with it the Navy’s most modern technology.
Experts pointed that this change is not only to strengthen the US-Japan military alliance but also to keep the military power of China and North Korea within limits. However, even Japanese experts dont believe that the two countries are threats to the region.
“There is no need for Japan to have a nuclear carrier as defense,” said Tetsuo Maeda, an international relations professor at Tokyo International University. He said that the change of ship indicates an increased military capability in the region, much more than what is needed.
6. With such a formidable weapon to enter its country, Japanese citizens        .
A. are aware of its benefits to the country
B. are anxious about its potential danger
C. are curious about the advanced technology
D. are against where the carrier will be based
7. The replacement of the aircraft carrier is intended to         .
A. set up a kind of base in Japan
B. strengthen the US-Japan military alliance
C. show Japan’s greater military capability
D. get rid of the dated marine weapon
8. From the story, we learn that        .
A. no other countries except the USA and France possess aircraft carriers
B. Japan has long planned to increase its military capability with new weapons
C. Japan will be the first country in Asia to have a nuclear aircraft carrier
D. Japan will be the third country to produce a nuclearpowered aircraft carrier
9. The underlined word “unveiled” probably means        .
A. perfected         B. discussed about       
C. produced          D. brought to view
10. By his remark in the last paragraph, the professor means that        .
A. he is quite confident of their military defense
B. he is completely opposed to a new nuclear carrier
C. what is needed is far more than a nuclear carrier
D. it is unnecessary to guard against the two countries
答案
基础操练
Ⅰ. 单词拼写
1. Hunger   2. sunburnt  3. super
4. output   5. expanded  6. grain
7. summary  8. exchange  9. certain
10. nutrition
Ⅱ. 用方框内所给单词或短语的适当形式填空
1. was satisfied with  2. struggled
3. rid; of  4. leading a; life
5. graduating from; with the hope of
Ⅲ. 同义句转换
1. so  2. how he treated  3. that
4. knowing  5. rather than
提升练习
Ⅳ. 单项填空
1. 解析:选B。在过去的十年里可以说during the past decade,也可以说in the past decade。
2. 解析:选A。habit为可数名词,意为“习惯”,而duty意为“责任;义务”。
3. 解析:选B。句意为:两年前,我从一所高校毕业。graduate from意为“从……毕业”。
4. 解析:选C。由于空后是短语,因此排除A、B两项,thanks to相当于because of表示原因。意为“由于,幸亏”。
5. 解析:选B。A项有较大干扰性,as...as中间是形容词或副词的原级。
6. 解析:选D。care for意为“关心;照顾”;care about意为“在意;在乎”,后面可以跟宾语从句。
7. 解析:选B。used to表达的是过去的习惯;be used to表达的是现在的习惯,其中to是介词,后跟名词或动名词。
8. 解析:选A。refer to与look up都有“参照;查询”的意思。refer to后跟查询的资料,如书;look up后跟被查询的事情,如单词、数据等。
9. 解析:选A。be rich in为固定搭配,意为:盛产;富有……的。our country为单数形式。
10. 解析:选B。insist在这里表示“坚决要求”,后跟的宾语从句要用虚拟语气,其结构为“should +动词原形”或直接接动词原形;insist on后跟名词或动名词。
Ⅴ. 阅读理解
1. 解析:选C。细节理解题。由文章第二段 “...an infrared scanner measured the heat emitted by crops.The data were transformed into a colour-coded map showing where plants were running ‘fevers’”可知,植物在发“高烧”,也就是说,植物在“身体状况”不佳时才会散发出热。
2. 解析:选D。推理判断题。由文章第二段末尾“...showing where plants were running ‘fevers’.Farmers could then spotspray,...”可知,用红外线的描的目的是确定有问题的区域,以使农民有针对性地喷杀虫剂。
3. 解析:选A。细节理解题。由文章第二段最后一句“Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would”(采取点喷,农民们可以节省平时用量的50%至70%的杀虫剂)可知。
4. 解析:选C。细节理解题。由文章第三段的第一句“The bad news is that Paley’s company closed down in 1984,after only three years.Farmers resisted the new technology and long-term backers were hard to find”,可知,红外线扫描技术应用于农业遇到了一些问题,原因有两个:一是农民对新技术的抵制;二是难以找到长期赞助商。还有一处明显的提示出现在文章的最后一句“But only if Paley finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago”,从该句提供的信息同样可以反推出10年前的情形。
5. 解析:选B。细节理解题。由文章第三段 “But with the renewed concern about pesticide on produce, and refinements in infrared scanning,Paley hopes to get back into operation”可知,B项正确。
6. 解析:选B。细节理解题。由第三段中“Japan is the only world country to have been attacked by a  nuclear weapon. Therefore, the citizens are highly sensitive to where nuclear powered- weapons are based”可知,B项正确。
7. 解析:选B。细节理解题。由文章第二段中的内容可知。
8. 解析:选C。推理判断题。由文章第三段第一句话“It will be the first time that a nuclearpowered carrier is based in Japan”可知。
9. 解析:选D。词义猜测题。根据上下文提供的语境可推测,unveil意为“揭开,使得……显露出来”。
10. 解析:选B。推理判断题。根据最后两段的内容可知,教授的意思是反对新的核计划.

 

 

  评论这张
 
阅读(158)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017