注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

高考英语语法:连词专项复习题  

2012-05-12 09:13:33|  分类: 【高三试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

高考英语语法:连词专项复习题

1.  It worried her a hit _______ her hair was turning grey.
A. while     B. that     C. if      D. for
2. You will be late _________ you leave immediately.
A. unless    B.  until     C.  if     D. or
答:B.It为形式主语,that从句为真正主语。
3. _________ the days went on,  the weather got worse.
A. With    B. Since      C. While    D. As
答:D. As the days went on. 随着时间一天天地过去。
4.  We must get up early tomorrow, _______ we’ll miss the first bus to the Great Wall.
A. so    B. or     C. but     D. however
答:B。or否则,要不然的话。
5. I didn’t manage to do it _______ you had explained how.
A. until       B. unless  
C. when     D. before
答:A.unless相当于if...not 若选B项,主句应用虚拟句式 I wouldn’t have managed to do it if you had not explained how。项与句意不符.根据主句与从句的时态可排除D项。
6. ________he comes, we won’t be able to go.
A. Without      B. Unless  
 C. Except        D. Even
答:B。A和c项均为介词,D项为副词,从词性上即可判断出答.另外,从句意上unless最佳,表示“除非,如果不……”。
7. I hurried _________ I wouldn’t be late for class.
A. since         B. so that   
 C. as if         D. unless
答:B.sothat引导的是目的状语从句。
8. Although he is considered a great writer, ______.
A. his works are not widely read
B. but his works are not widely read
C. however his works are not widely read
D. still his works are not widely read
答:A.although不能与but,however等词连用.但可和still连用,D项中still的位置应放在are之后:his works are still not widely read.
9. —What was the party like?
  —Wonderful. It’s years _______ I enjoyed myself so much.
A. after    B. before   C. when   D. since
答:D。It十时间+since... (since从句谓语用过去式);h was+时间+since... (since从句谓语用过去完成式)。
10. —I don’t like chicken _______fish.
   — 1 don’t like chicken, _______ I like fish very much.
A. and, and      B. and, but    
 C. or, and       D. or, but
答:D。 or一般用于否定句中表示并列,and用于肯定句中表示并列,从题干中可看出答语和上一句持不同意见,故用but。
11. —Do you remember_______he came?
   — Yes, I do, he came by ear.
A. how    B. when     C. that       D. if
答:A.从答语中by car可知。
12. Mother was worried because little Alice was iii, especially_______Father was a-way in France.
A. as    B. that     C. during     D. if
答:A.durmg意思符合,但词性不符。dunng为介词,后接名词或相当于名词的词.而as是连词,后接从句。
13. She thought I was talking about her daughter, __________, in fact, 1 was talking a-bout my daughter.
A. whom   B. where   C. which    D. while
答:D。while为连词,表示转折(常带有对比之意),表示“而,却”。
14. If we work with a strong will, we can overcome any difficulty, ___________ great it is.
A. what         B. how
  C. however      D. whatever
答;C。whatever后接名词,however后接形容词或副词。
15. Would you like a cup of coffee_________ shall we get down to business right away?
A. and      B. then    C. or    D. otherwise
答:C。or或者,其他选项与句意不符。
16. _________I like the car, I don’t like the color of it.
A. Unless   B. However   C. While    D. If
答;C.while=ahhough之用法,意为“虽然”。
17. —I’m going to the post office.
   — _______ you’re there, can you get me some stamps?
A. As    B. While    C. Because    D. If
答:B。while 当……的时候,在……之时,和……同时。如 While in London he studied music. 他在伦敦的时候研究音乐。
18. _____________ you’ve got a chance, you might as well make full use of it.
A.  Now that     B. After       
 C. Although     D.  As soon as
答:A。now that既然,相当于since的用法。
19. ___________you have seen both fighters, __________will win?
 A. Since, do you think who      
 B. As, who you think
 C. When, whoever        
D. Since, who do you think
答:D。 Since既然。do you think为插入语。
20. _________ the poem a second time, the meaning will become clearer to you.
A. Your having read      B. While reading
C. If reading            D. When you read
21. —__________WouLd you like to come to dinner tonight?
   —I’d like to, _________I’m too busy.
A. and     B. so      C. as    D. but
答:D。句中明显看出是转折关系。
22. They were surprised that a child should work out the problem ___________ they them selves couldn’t.
 A. once    B. then    C. while    D. if
答:C。while是并列连词,意为“而,却”。
23. My name is Robert, ____________most of my friends call me Bob for short.
 A. then          B. instead
 C. however      D. but
答:D。however后应用逗号。如I however,…。
24. Why do you want a new job ____________ you’ve got such a good one already?
  A. that         B. where   
  C. which         D. when
答:D。该句为when 引导的时间状语从句,意为:“你已经有了这样一份好工作,为什么还想要一新的工作呢?
25. _________everybody knows about it, 1 don’t want to talk any more.
  A. For       B. Even 
  C. Since     D. However
答:C。for引导原因状语从句不能放在句首。此句意为:“既然大家都知道了,我不想谈得更多。”
26. The changes in the city will cost quite a lot, __________ they will save us money in the long run.
   A. or    B. since  C. for    D.  but
答:D.此句意为“现在城市变化将耗资很大,但从长远来看是节省钱的”。由此可知是转折关系。
27. John may phone tonight. I don’t want to go out _________ he phones.
  A. as long as     B. in order that 
  C. in case         D. so that
答:D。in case以防, as long as 只要, in order that 为了。
28.  Someone called me up in the middle of the night, but they hung up ____ I could answer the phone.
 A. as    B. since   C. until      D. before
29. I don’t think 1’ll need any money but I’ll bring some __________.
A. at last           B. in case    
C. once again       D. in time
答:B.incase  以防(万一)
30. The WTO cannot live up to its name _________ it does not include a country that is home to one fifth of mankind.
A. as long as     B. while  
 C. if           D. even though
答:C。 as long as 只要, even though即使,尽管, while 然而,当……时。
31. The men will have to wait all day ___________ the doctor works faster.
 A. if    B. unless    C. whether    D. that
答:B. unless相当于正if...not ...。
32  —Did you remember to give Mary the money you owed her?
    —Yes, I gave it to her_________ I saw her.
  A. while         B. the moment 
  C. suddenly      D. once
答:B. the moment (second, minute, instant), directly, immediately相当as soon as之用法。如:
Directly he comes, I’ll tell him the news.
The minute I see him, FII tell him the news.
33. Excuse me for breaking in, ________I have some news for you.
A. So    B. and     C. but   D. yet
答:C。 Excuse me...but...为常用句型。如:Excuse me, but could you tell me the way to the railway station?
34. —Was his father very strict with him when he was at school?
   —Yes. He had never praised him__________ he became one of the top students in his grade.
A. after          B. unless 
C. until          D. when
答:C.not (no, never) ...until...直到……时才……。unless 与 if...not...意思相符,但若使用unless (if...not), 一般用虚拟语气,主句应是He would never have praised him if he had not become one of the top students in his grade 或He would never praise him if he did not become one of the top students in his grade.
35. John shut everybody out of the kitchen ____ he could prepare his grand sur-prise for the party.
   A. which        B. when 
   C. so that        D. as if
答:C.so that引导目的状语从句,意为“为了给晚会准备一个惊喜”。
36. —Would you like to come to the dinner party here on Saturday?
   —Thank you. I’d love to, __________ I’ll be out of town at the weekend.
   A. because       B. and    
   C. so           D. but
答:D。前后两句明显看出是转折关系。
37. Excuse me for interrupting you, ___________I have some questions to ask.
A. so     B. and    C. yet     D. but
答:D。Excuse me...but...为常用句式(见33题解析)。
38. I had just started back for the house to change my clothes _________ I heard voices.
A. as     B. when     C. after    D. while
答:B。when 就在那时。如:I was just about to go out when the phone rang. 正要出去,(就在那时)电话响了。
39. I have a car. I can take you __________ you want to go.
  A. whenever      B. wherever  
   C. however      D. whichever
答:B.wherever  无论何处
40. He was about to tell me the secret __________ someone patted him one shoulder.
  A. as       B. until       
  C. while         D. when
答:D。when就在那时.如:I was walking down the street when I heard my name called! 我正在沿街走时听到有人叫我的名字。
41. Sally worked late in the evening to finish her report _________her boss could read it first thing next morning.
A. so that       B. because
 C. before        D. or else
答:A。在这里sothat引导的是目的状语从句。so that引导的从句中若没有情态动词will, would, may, might, can, could等词,so that从句就是结果状语从句。如:started out very early so that ! caught the first train. 我很早就出发了,结果我赶上了第一班列车。or else否则。
42. Mr Hall understand that __________ math has always been easy for him, it is not easy for the students.
  A. unless        B. since   
  C. although      D. when
答:C。从句中easy...not easy重要的信息词可知。
    

 

  评论这张
 
阅读(74)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017