注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

中考英语试题分类汇编专题六、完形填空(人物故事)  

2012-06-15 10:59:34|  分类: 【初中试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

中考英语试题分类汇编专题六、完形填空(1)

考点一、人物故事

(B) (2010?福建省晋江市,二,10) 完形填空: 从每小题A、B、C三个选项中,选出能填入空白处的最佳答案。

    When people find something valuable and return it to its owner, they are often given a reward. This is because the person not only found what was lost but also spent time   46   its owner or taking it to the police station.

There was once a young boy   47   found a woman’s purse in a shopping centre. Inside the purse there   48   some money and the woman’s driving license. Her name and   49   were printed on the license, so the boy knew where she lived. That evening he went to her house and   50   her door. When she opened it, he said, “ I found your purse,” and handed it to her.

    “Thank you very much,” she said. She opened her purse and took out all the money. She wanted to give the boy a small reward,   51   there were only bills of $20 in the purse and she thought that $ 20 was too   52   to give the boy. “ I’m sorry,” she said, “ but I don’t have any small    53   to give you.”

   The boy said, “That’s all right,” and he went away.

   A few days later he found   54   woman’s purse. It also had her driving license in it, so he knew where she lived. He went to her house and said “ I found your purse,” and handed it to her.

   “Thank you very much, “ she said. She opened her purse and took out all her money.

   “That’s   55    ” , she said, “ Before I lost my purse I had a $100 bill and a $20 bill in it. Now I have a $100 bill, a $10 bill and two $5 bills.”

   “Yes,” the boy said, and smiled.

46. A. to find                                 B. finding                         C. find

47. A. who                                 B. whose                         C. which

48. A. is                                    B. were                             C. was

49. A. e-mail                           B. address                        C.age

50. A.cut down                              B. knocked on                   C. broke into

51. A. so                                   B. but                                   C. or

52. A. little                                 B. few                              C. much

53. A. change                           B. menu                              C. purse

54. A .another                                B. the other                          C. other

55. A interesting                               B. exciting                         C. strange

【答案】46-55  B A C B B  B C A A C

 

(2010?河南省,三,10)先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

  Long ago,in a small village of Wakefield lived two farmers,Harry and Peter.Harry was very hard.working while Peter was  36  .Every day Harry got up early and came home late,but Peter walked around for fun.

  One summer there was no   37  and the crops(庄稼)were dying.Harry thought,“I must do something to save these crops,or they shall die.”With this  38  in mind,he went out to find a river so that he could dig a canal(沟渠)to his field.He walked on and on, feeling tired and thirsty.After a  39  search,he found a river full of blue water.He was

very happy.He started digging a canal to his field.  40  it was noon his wife sent their daughter to bring Harry home  41  lunch.But Harry did not go.He did not want to

leave his work unfinished.He completed his work  42  at night.He Was very satisfied.

He went home。had a good meal and  43  into a sound sleep.

    Peter did the same.But he was not at all determined(有决心的).He also  44  digging a

 canal to his field but he didn’t have his work completed.His field did not get  45  water

 and all his crops died.

  Harry’s field would be watered when needed.He had a good harvest because of his hard work.

(  )36.A.cruel     B.1azy        C.careless      D.silly

(  )37.A.rain      B.wind        C.cloud        D.river

(  )38.A.feeling    B.dream      C.problem      D.thought

(  )39.A.quick     B.long        C.slow        D.special

(  )40.A.Whether  B.Although    C.When        D.Unless

(  )41.A.for       B.to          C.with         D.at

(  )42.A.early     B.far          C.1ate         D.deep

(  )43.A.fell      B.1ooked      C.turned       D.walked

(  )44.A.stopped  B.1oved        C:forgot       D.started

(  )45.A.clean    B.enough       C.1ittle        D.fresh

【答案】BADBC   ACADB

 

(2010?浙江省湖州市,三,15)阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。

Long long ago,there was a swan(天鹅)with golden feathers(金羽毛).She lived in a lake.A woman lived in a small house_26_the lake with her two daughters.They were very poor.They worked hard all year round,_27_still,they lived a hard life and sometimes they even didn’t have enough_28_to buy food.

The swan was _29_to see that.She said to herself, “I’ll give one of my_30_to them each day,then they can live a happy life with the money selling my feathers.”That evening,she _31_to the poor woman’s house and left a golden feather on the table without saying_32_.From then on,the swam came every day and gave them a feather.The woman was very happy because their life was much_33_than before.

But day after day,the woman became greedy(贪婪).She said to her _34_.”The swan may fly away one day.If so,we will be poor again.We should take all_35_feathers shen she comes next time.”

“Oh,no,Mom!”cried the daughters, “This will _36_the swan.She helps us a lot !”But the mother wouldn’t listen.When the _37_came as usual,the mother caught her and took all her feathers.But suddenly,the golden feathers _38_chicken feathers.

Then ,the Golden Swan said, “Poor Mother,I came to -39_you,but you wanted to kill me.Now,I am leaving and will _4_come back.Never be greedy!”With these words,the swan flew away.

26.A.above                   B.over                   C.near                   D.under

27.A.and               B.but                     C.so               D.or

28.A.money                  B.time                   C.room                 D.energy

29.A.happy                   B.surprised            C.sad                    D.scared

30.A.presents         B.golden coins       C.feathers              D.collections

31.A.flew                     B.ran                     C.climbed              D.walked

32.A.something             B.everything          C.nothing              D.anything

33.A.duller                    B.better                 C.busier                D.harder

34.A.brothers         B.sisters                C.sons                  D.daughters

35.A.his                       B.her                     C.their                   D.our

36.A.hurt               B.save                   C.protect        D.refuse

37.A.woman                 B.daughter             C.chicken              D.swan

38.A.heard of         B.changed into       C.looked for          D.came from

39.A.trouble                  B.help                   C.teach                 D.invite

40.A.sometimes            B.always        C.usually        D.never

【答案】CBACC   ADBDB   ADBBD

 

    (2010?湖北省荆州市,Ⅳ.,15)先阅读短文,然后从文后每小题的四个选项中选出一个可以填入短文中相应空白处的最佳答案。

        A young man was about to finish school. For a long time he had   26   to get a beautiful sports car. He knew his father could well   27   it, so he  told him that a sports car was all he wanted.

         Then on the morning of his graduation(毕业),he was called to his father’s room. His father told him how   28   he was to have such a fine son, and told him how   29   he loved him. He handed his son a beautiful gift box.  30  , the young man opened the box and found a lovely Bible(圣经)with his name on it. Angrily, he raised his   31   to his father and said, “With all your money you give me a Bible? ” He then   32   out of the house, leaving the Bible.

         Many years passed and the young man was very   33   in business, and had a beautiful home and a wonderful family.  34   that his father was very old, he thought perhaps he should go to see him. He had not seen him   35   that graduation day. Before he could go, he received a   36   telling him that his father had died. He had to go home immediately and take   37   of the things that his father left him.

         When he began to search through his father’s important

papers, he saw the still new Bible,   38      as he had left

it years ago. He opened the Bible and began to      39 

the pages. As he was reading, a car key with a tag(标牌)

dropped from the back of the Bible. On the tag was the 

  40      of his graduation, and the words “PAID IN

FULL”. Sadness and regret(悔恨)filled his heart.            

26. A.expected              B.believed        C.enjoyed               D.felt

27. A.afford                 B.spend                  C.cost             D.pay

28. A.excited                B.proud                  C.angry                 D.anxious

29. A.far                      B.much                  C.long                D.often

30. A.Interested            B.Tired                   C.Surprised            D.Relaxed

31. A.hand                   B.head                    C.voice                  D.sound

32. A.looked                 B.moved                 C.walked               D.rushed

33. A.careful                       B.helpful                C.wonderful          D.successful

34. A.Wanting               B.Suggesting           C.Noticing             D.Realizing

35. A.on                      B.since                   C.after                D.from

36. A.bag                     B.ticket                  C.phone                 D.book

37. A.care                    B.part                    C.notes               D.time

38. A.just                     B.only                    C.always                D.already

39. A.use                     B.open                   C.turn                    D.close

40. A.place                   B.date                    C.test                 D.name

【答案】26. A  27. A  28. B  29. B  30. C  31. C  32. D  33. D  34. D  35. B

36. C  37. A  38. A  39. C  40. B

 

(2010四川省成都市 六、完形填空。A计 5分)

A man is driving home on a cold rainy night.At a bus top,he sees three people waiting for a bus.The first person is _51_best friend.This friend saved(救)his life years ago.The second one is his aunt.She’s very _52_and needs to go to hospital at once.The third one is the man’s girl friend.He loves her very much.The man wants to help _53_of them,but his car is very small and he can _54_only one in the car.Now be has his biggest-55_--who’s the one that he can take?

51.A.her                       B.his                     C.their

52.A.sick               B.healthy        C.strict

53.A.one               B.two                    C.all

54.A.bring                    B.take                   C.hold

55.A.problem         B.idea                    C.plan

【答案】BACBA

 

(2010?湖北省武汉市,三,15)阅读下面短文,掌握其大意,然后从41---55各题所给的A、B、C、D四各选项中,选出一个最佳答案。

Denny Crook was a famous photographer. He traveled all over the world, taking pictures for magazines and newspapers, and won many prizes.

“I’ll do anything to get a good photo,” he often said. “I’ll go anywhere at any time, even if it is (41).”

And he told the (42). He had photos of earthquakes, forest fires, floods and even wars. If something interesting happened, Denny went to photo it.

He was a married man and his wife often asked him to take her with him, but he always (43).”I’ll travel for my work, not for (44),” he told her . “You won’t enjoy yourself, and I won’t have (45) to look after you. Sometimes there’s not even anywhere to (46), and I have to sleep outside. I often don’t have a good (47) or a bath for days. You won’t like it.”

“Denny, I’m not a child,” his wife didn’t (48). “I can look after myself. Please take me with you the next time you go overseas.”

Denny did not say anything, but he (49) about it, and when he was asked to go to Africa he said to his wife, “You can come to Africa with me if you want to. I’ve got to take photos of wild (50) there. It should be interesting and not too uncomfortable.”

His wife was very (51), and at first she had a very enjoyable time.

Then Denny went to off to (52) some lions to photo. His wife went with him, but before long they became separated. She walked down one path while he walked down the other.

Suddenly, Denny heard her (53). He ran back and saw her running toward him. A huge lion was chasing her.

Quickly Denny took his camera out of its case and (54) it at his wife and the lion.

Then he shouted, “(55), woman! I can’t get you both in the picture!”

41. A. dangerous        B. natural           C. convenient          D. impossible

42. A. lie              B. reason           C. news               D. truth

43. A. allowed         B. refused           C. failed              D. joked

44. A. wealth          B. prize             C. pleasure            D. luck

45. A. money          B. time             C. interest             D. ability

46. A. meet            B. work            C. shop               D. stay

47. A. meal            B. picnic            C. room              D. party

48. A. agree            B. understand       C. reply               D. complain

49. A. worried          B. forgot           C. asked              D. thought

50. A. land            B. flowers           C. animals             D. people

51. A. confused         B. excited           C. surprised           D. disappointed

52. A. find             B. feed              C. drive              D. shoot

53. A. singing           B. crying            C. laughing           D. cheering

54. A. threw            B. fired              C. showed            D. pointed

55. A. Hurry up         B. Look out          C. Slow down         D. Go ahead

【答案】41.A  42.D  43.B  44.C  45.B  46.D  47.A  48.A  49.D  50.C  51.B  52.A  53.B  54.D  55.C

(2010江苏省宿迁市 二、完形填空 ,满分15分)

Monty Robert’s father was a horse trainer. As a child, Monty often went from one farm to   21  with his father. Sometimes they didn’t have enough money to   22   food, but Monty still kept hoping to own a   23   farm.

When he was in school, his teacher asked him to write a paper   24   what he wanted to be and do when he grew up. He wrote a seven-page paper   25   his dream of having a horse farm one day. He   26   drew a picture of a horse farm in the paper.

The next day he handed   27   in to his teacher. Two days later, he got his paper back. On the front page was a large red “F” with some words “See me after class.”   28   the boy did and asked his teacher, “Why did I get an F?” The teacher said, “This dream will not   29   for a young boy like you.   30   a horse farm needs a lot of money. You have to buy the land. You have to pay for a lot of things. There is no way you could ever do it.” Then the teacher added, “If you write this paper again with a   31   dream, I will give you a good grade.”

After school he thought about it   32  . At last, he decided to hand in the same paper, making   33   changes at all. He wrote, “You can keep the F and I’ll keep my   34  .”

Many years later, Monty had his own 200 acres horse farm. His dream came true.

So don’t let   35   take away your dreams. Follow your dreams, no matter what they are.

21. A. another                      B. the others                 C. other                 D. the other

22. A. look for             B. pay for                    C. wait for            D. ask for

23. A. horse                        B. chicken                   C. pig                   D. flower

24. A. in                                    B. at                            C. about                      D. off

25. A. talking about              B. talking with              C. talking to          D. talking over

26. A. ever                          B. even                       C. never                      D. over

27. A. them                         B. farm                        C. it                     D. picture

28. A. Or                            B. So                           C. But                  D. And

29. A. come back                B. come from               C. come true         D. come down

30. A. Owning                     B. Drawing                  C. Asking              D. Writing

31. A. difficult                     B. high                        C. bad                  D. simple

32. A. easily                        B. hard                        C. heavily             D. hardly

33. A. any                           B. some                       C. all                    D. no

34. A. horse                        B. land                         C. dream              D. paper

35. A. anyone                      B. everyone                  C. someone           D. none

【答案】21—25 ABACA  26—30 BCBCA      31—35DBDCA

 

(2010.四川省自贡市 第二节 完形填空A,满分 5分)

April 27 is a special day in Britain.It’s called Take Our Daughters to Work Day.On that Day thousand of girls take a day off school and go with one of their parents to their work places.By doing this,it can _41_girls more about the society where they live.

Now the girls can have a close look at -42_their parents are doing.This may help them to be calmer when they have to choose a job.Mary experienced a day of work at her mother’s office.This helped her _43_her mother’s work better.She said that this made her feel more confident about her future.

Schools and many companies support the activity,too.Some schools _44_make the day a necessary part of school life.

Experts think that girls with more self-confidence are more likely to be_45_than common girls.

41.A.talk               B.keep                   C.teach

42.A.which                   B.what                  C.that

43.A.thank                    B.understand   C.remember

44.A.ever                     B.never                 C.even

45.A.successful            B.polite                  C.friendly

【答案】CBBCA

(2010.浙江省衢州市 三、完形填空 ,计15分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

       Lucy and I are twin sisters . We always have a strong connection – we can almost read each other’s minds . A lot of people say it is ? 26  for twins to have that connection , but I neve thought about it much .  27  , I do now because the special connection saved  Lucy last year .

       When Lucy left for college , I was  28  we would not keep in touch , but thanks to mobile phones , that didn’t ? 29  . I was really looking forwatd to her coming home ? 30  her vacation. But when she got home , I felt something was wrong . I asked ? 31  she was and she replied that ?32   was fine .

       A month later I decided to visit her . As I was ? 33  to her college . I suddenly couldn’t breathe (呼吸) , I stopped the car and wondered what was wrong with me , but then I ? 34  that it was with my sister . I  35  called her to see it\f she was OK . She said that things were finc .

       About twenty minutes later , the same thing happened . but much  36  than before and all I could see in my mind were  37  of  my sister lying on the floor . I tried to call her again , but this time she didn’t answer . I raced to the  38  parked the car , and ran to her room .

       When I got there , it was just like what I had seen in my mind . I called 911 and they took  39  to the hospital .

       When Lucy  40  , she smiled weakly and said the special conned was really magic .

26. A. dangerous          B. common           C. impossible               D. fair

27. A. Luckily              B. Finally               C. However           D. Personally

28. A. proud                 B. glad                  C. surprised           D. afraid

29. A. happen                B. go                    C. ring                  D. change

30. A. after                   B. during               C. except               D. past

31. A. how                   B. who                  C. where               D.what

32. A. nothing               B. something          C. anything            D. everything

33. A. walking               B. running             C. driving              D. flying

34. A. realized               B. remembered       C. suggested          D. expected

35. A. happily                      B. carefully           C. loudly               D. quickly

36. A. better                  B. worse               C. nearer               D. farther

37. A. picrures                     B. stories               C. letters                      D. problems

38. A. phone                B. car                    C. hospital             D. college

39. A. me                     B. her                    C. us                     D. them

40. A. gave up               B. grew up            C. woke up            D. stayed up

【答案】26-30BCDAB   31-35ADCAD   36-40BADBC

(2010湖南省娄底市 Ⅰ、完形填空 计10分) 

When I had something difficult to do, I used to ask my mother for help. But she always said, “Do it  yourself, dear.” I was not     11     at all. I thought she was the     12     mother in the world!

For example, one day, I decided to      13    some friends to my home. My bedroom was not in order. Books were everywhere. And I didn’t make the bed. I asked my      14    to help me clean it,   15       she still said, “Do it yourself, girl.”

Because of my “lazy mother”, I have to      16     my clothes and clean my room. I have to help my parents      17     I even have to go to the dentist by myself. It is really hard   for me to do everything well, but I have learned      18    .

As time goes by, I understand my mother. She makes me clever and diligent (勤奋的)    19    a great mother!  A     20      mother is worth(等值于) one hundred teachers! Don’t you think so?

11. A.old         B.glad             C. thin

12. A. tallest   B. most foolish  C. laziest 

13. A. leave      B. invite        C. visit

14. A. mother     B. father        C. brother

15. A. or          B. when          C. but

16. A. wash       B. lead          C. knock

17. A. do housework   B. go swimming  C. go camping 

18. A. on show        B. by mistake   C. a lot

19. A. Which           B. What         C. Who

20. A. young          B. good        C. happy

【答案】11—15 BCBAC    16—20 AACBB

(2010.四川省内江市 第二节 完形填空,满分10分)

阅读下列短文,从短文后所给各题的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。

One day ,Peter went to see his docrot. “I am always tired when I _41-in the morning.”he said. “Do you sleep well?” the doctor asked .”Well ,not _42_.I dream so much. I have being like this for a long time.”Peter answered .

“Well ,sometimes dreaming is good _43_ us ,” said the doctor. “Maybe,’Peter said. “But my trouble is _44_ I always dream about hard work!Last night,as soon as I fell _45_ ,I dreamt that I went to the _46_to plant trees all night long!Then several nights ago,I dreamt that I was on an old _47_in a terrible storm at sea.We had to work for hours to stop the ship from sinking.It seems that ,in my dreams I always have very difficult jobs to do.”

“What about the sleeping _48_that were given to you several days ago?Don’t they work?” the doctor asked .

“Yes,but not well.But if I don’t take one,I will be awake all night.”

“Then try _49_before you go to sleep._50_,listen to light music.”the doctor said.

41.A.wake up               B.go to bed                   C.sleep

42.A.hardly                          B.suddenly                    C.really

43.A.for                              B.of                      C.with

44.Awhat                      B.that                           C.how

45.A.sleep                           B.sleeping                     C.asleep

46.A.house                          B.garden                C.library

47.A.ship                      B.train                          C.plane

48.A.pill                       B.medicine                    C.pills

49.A.relax                            B.to relax               C.relaxed

50.A.By the way                  B.And so on                  C.For example

答案:

(2010.江苏省无锡市. 二、完形填空 ,本大题共10分 )

The sun was shining quite brightly as Mrs Grant left her house,so she decided not to _16_an umbrella with her.She got on the bus to the town and before long it began to rain.The rain had not stopped -17_the bus arrived at the market half an hour later.Mrs Grant stood up and absent-mindedly(心不在焉的)picked up the umbrella that was _18_on the seat in front of her.

   A cold voice said loudly, “That is mine,Madam!”

   Suddenly remembering that she had come out without her umbrella,Mrs Grant felt _19_for what she had done,trying at the same time to take no notice of the unpleasant _20_the owner of the umbrella was giving her.

   When she got off the bus,Mrs Grant made straight for a shop where she could buy an umbrella. She found a pretty one and bought it.Then she _21_to buy another as a present for her daughter.Afterwards she did the rest of her_22_and had lunch in a restaurant.

   In the afternoon she got on the homeward(回家的)bus with the two umbrellas under her arm,and sat down.Then she _23_that,by a curious coincidence(巧合),she was sitting next to the woman who had made her feel _24_that morning.

  That woman now looked at her,and then at the umbrellas. “You’ve had quite a good _25_,’she said.

16.A.keep                     B.bring                  C.take                   D.leave

17.A.before                  B.until                   C.though               D.when

18.A.hanging         B.appearing            C.dropping            D.losing

19.A.angry                   B.sorry                  C.lucky                 D.glad

20.A.reply                    B.call                    C.suggestion          D.look

21.A.promised              B.decided              C.agreed                D.remembered

22.A.hiking                   B.shopping            C.trying                 D.searching

23.A.meant                   B.explained            C.saw                   D.forgot

24.A.jealous                  B.bored                 C.satisfied             D.uncomfortable

25.A.day               B.meal                   C.journey                     D.present

答案: 16~20: CDABD  21~25: BBCDA


 

偶然中相遇.有缘不容易.也许天注定.错过多可惜.明知相思苦.寸心难言尽 .金色阳光祝朋友平安快乐!

金色阳光

  代 码 讲 解

金色阳光

  音  画  制  作  室

金色阳光

 日志装饰方法

金色阳光

多种链接导航

金色阳光

  电   脑   技   术

金色阳光

   精  美  边  框

金色阳光.

   多 款 欢 迎 栏

金色阳光

    我的百草园

金色阳光

  喜  庆  灯  笼

金色阳光

  养  生  健  身

金色阳光

 PS制作教程

金色阳光

  Flash 教 程

金色阳光

  精  美  图  片

金色阳光

  结  题  报  告

金色阳光

 高考满分作文

金色阳光

  教  育  教  学

金色阳光

 质 量 分 析

金色阳光

考试加油站

金色阳光

 教 学 总 结

金色阳光

 教 学 计 划

金色阳光

 子 女 教 育

金色阳光

 教 学 资 料

金色阳光

 初 中 试 题

金色阳光

 小 学 试 题

金色阳光

 高 中 试 题

金色阳光

 教 案 学 案

金色阳光

 说 课 反 思

金色阳光

高考作文题
  评论这张
 
阅读(64)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017