注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

高考英语阅读理解分类汇编---社会生活类  

2012-05-09 10:37:23|  分类: 【高三试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

绝美的山村田园【图文】 - 金色阳光 - 金色阳光的博客

 

 高考英语阅读理解分类汇编---社会生活类

 

 1.(2011?天津卷)D
Blind imitation (模仿)is self-destruction.To those who do not recognize their unique worth. Imitation appears attractive: to those who know their strenghth. Imitation is unacceptable.
In the early stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I used recipes (菜谱) and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone else’s way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a child’s bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without relying on them.
In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yourself, you will get the results of the weak choices of others.
In the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, their personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad character or unacceptable behaviors.
Blessed is the person willing to act on their sundden desire to create somrthing unique.Think of the movies,books,teachers,and friends that have affected you most deeply.They touched you because their creations were motivated by inspiration,not desperation.The world is changed not by those who do what has been done brfore them,but by those who do what has been done inside them.Creative people have an endless resource of ideas.The problem a creator faces  is  not running out of material;it is what to do with the material knocking at the door of imagination.
Syudy your role models,accept the gifts they have given,and leave behind what does not server.Then you can say,”I stand on the shoulders of my ancestors”tragedies and  tory ,and know that they are cheering on.
51.Imitation proves useful when you        .
A.know you are unique
B.lose the bslance of life
C.begin to learn something new
D.get tired of routine practice
52. To avoid the bad result of imitation, we should________.
A. forget daily fear and pain
B. choose the right example
C. ask others for decisions
D. stay away from stars
53.Acording to the author. The world moves on because of those who are          .
A. desperate to intruence  others with their knowledge
B. ready to turn their original ideas into reality
C. eager to discover what their ancestors did
D. willing to accept others’ideas
54.The trouble a creator faces is          .
A. the lack of strong motivation
B. the absence of practical ideas
C. how to search for more materials
D. how to use imagination creatively
55. What is the author’s purpose in writing this passage?
A. To highlight the importance of creatively.
B. To criticize the characters of role models.
C. To compare imitation with creation.
D. To explain the meaning of success.
CBBDA
2.(2011?天津卷)C
An idea that started in Seattle's public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome.
In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the "If All of Seattle Read the Same Book " project in 1998. Her original program used author visits,study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong kong.
In Chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the "One Book, One Chicago" program. As a result, reading clubs and neighbourhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character.
   The only problem arose in New York ,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all their energy
And passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.
Ultinatel was Nancy points out,the level of sucicess is not meastured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process.or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.
46.What is the purpose of the project launched by Nancy?
A.To invite authors to guide readers.
B.To encourage people to read and share.
C.To involve people in communnity service.
D.To promote the friendship between cities.
47.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the projict?
A.They had little interest in reading.
B.They were too busy to read a book.
C.They came from many different backgrounds
D.They lacked support from the locat government
48.According to the passage,where would the project be more easily carried out?
A.In large communities with little sense of unity
B.In large cities where libraries are far from home
C.In medium-sized cities with a diverse population
D.In large towns where agreement can be quickly reached
49.The underlined words“shared a word”in Paragraph 5 probably mean     
A.exchanged ideas with each other
B.discussed the meaning of a word
C.gamed life experience
D.used the same language
50.According to Nacy,the degree of students of the project is judged by
          
A. the careful selection of a proper book
B. the growing popularity of the writers
C.the number of people who benefit from reading.
D.the number of books that each person reads.
BCDAC
3.(2011?重庆卷)E
Skeptics are a stange lot. Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the enviroment, and they are tired of people who disagree with them. Those people, say skeptics, spread nothing but bad news about the environment. The “eco-guilt” brought on by the discouraging news about our planet gives rise to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews.
Perhaps that explain why a new book by Bjorn Lomborg received so much publicity. That book, The Skeptical Environmentalist, declares that it measures the “real state of the world” as fine. Of course, another explanation is the deep pockets some big businesses with special intererts. Indeed, Mr. Lomborg’s views are similar to those of some Industry-funded organizations, which start huge activities though the media to confuse the public about issues like global warming.
So it was strange to see Mr. Lomborg’s book go largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. One national newspaper in Canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that “After Lomborg, the environmental movement will begin to die down.”
Such one-sided views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborg’s “preference for unexamined materials is incredible (不可信的)”。
A critical (批判的) eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions. Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interests. People might become half-blind before a world partially exhibited by the media. That’s a shame, because matters concerning the health of the planet are far too important to be treated lightly.
72. According to the passage, which of the following may be regarded as “skeptics”?
A. People who agree on the popularity of “eco-guilt”.
B. People who disbelieve the serious situation of our planet.
C. People who dislike the harmful effect of human activities.
D. People who spread comforting news to protect our environment.
73. Which of the following can be a reason for the popularity of Lomborg’s books?
A. Some big businesses intend to protect their own interests.
B. The book challenges views about the fine state of the wirld.
C. The author convinces people to seek comforting worldviews.
D. Industry–funded media present confusing information.
74. The author mentioned the review in Nature in order to_____.
A. voice a different opinion
B. find fault with Lomborg’s book 
C. challenge the authority of the media
D. point out the value of scientific views.
75. What is the author’s main purpose in writing the passage?
A. To encourage the skeptics to have a critical eye.
B. To warn the public of the danger of half–blindness with reviews.
C. To blame the media’s lack of responsibility in presenting information.
D. To show the importance of presenting overall information by the media.
BAAD
4.(2011?安徽卷)B
Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.
For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.
During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.
【文章大意】本文介绍了风能及风能运用的情况。在能源短缺的今天,作为最为洁净、丰富的风能,一定会对我们的生活作出极大的贡献。
60. From the text we know that windmills              .
A. were invented by European armies
B. have a history of more than 2800 years
C. used to supply power to radio in remote areas
D. have rarely been used since electricity was discovered
【解析】选C。细节理解题。根据第二段句子可知,十九世纪末有了电之后,偏僻地区的人们就利用风车发电,于是人们就有了电灯和收音机,因此选择C项。根据windmills began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC可知,A项错误,B项错在more than;根据末段句子可知,尽管成本较高,人们依然使用风能提供电力,因此D项错误。
61. What was a new use for wind power in the late l9th century?
A. Sailing a boat. 
B. Producing electricity.
C. Grinding wheat into flour.
D. Pumping water from underground.
【解析】选B。细节理解题。根据第二段句子可知,人们最初利用风车磨面或抽水,十九世纪末有了电之后,人们又用其发电,因此选择B项。
62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that             .
A. wind power is cleaner
B. it is one of the oldest power sources
C. it was cheaper to create energy from wind
D. the supply of coal and gas failed to meet needs
【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知,二十世纪七十年代,人们注重环保,而且认识到煤和气的短缺;而风能的特点是洁净、丰富和历史悠久,但是成本较高。综合选择A项最佳。
63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?
A. The advantage of wind power.
B. The design of wind power plants.
C. The worldwide movement to save energy.
D. The global trend towards producing power from wind.
【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。
5.(2011?山东卷)C
  Diana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. Then her husband lost his job, and the plan fell apart.
  “I have two kids in college, and I want to say ‘come home,’ but at the same time I want to provide them with a good education,” says Jacobs.
The Jacobs family did work out a solution: They asked and received more aid from the schools, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program. They will each graduate with $20,000 of debt, but at least they will be able to finish school.
    With unemployment rising, financial aid administrators expect to hear more families like the Jacobs. More students are applying for aid, and more families expect to need student loans. College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around.
    At the same time, tuition(学费)continues to rise. A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increased 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. Student borrowing has more than doubled in the last decade,
    “If we go on this way for another 25years, we won’t have an affordable system of higher education,” says Patrick M. Callan, president of the center. “The middle class families have been financing it through debt. They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.”
    Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. The good news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.
 
67. How did the Jacobs manage to solve their problem?
    A. They asked their kids to come home.
    B. They borrowed $20,000 from the school.
    C. They encouraged their twin sons to do part-time jobs.
    D. They got help from the school and the federal government.
68. Financial aid administrators believe that _______.
    A. more families will face the same problem as the Jacobses
    B. the government will receive more letters of complaint
    C. college tuition fees will double soon
    D. America’s unemployment will fall
69.What can we learn about the middle class families from the text?
A. They blamed the government for the tuition increase.
B. Their income remained steady in the last decade.
C. They will try their best to send kids to college.
D. Their debts will be paid off within 25 years.
70.According to the last paragraph, the government will       .
A. provide most students will scholarships
B. dismiss some financial aid administrators
C. stop the companies from making student loans
D. go on providing financial support for college students
【解析】:66-70:BDACD
【语篇解读】本文介绍了今年学生贷款增多给家庭带来的压力和大学学费的不断增加的社会问题,提出政府对之做出的回应。
66.B. 推理判断题。第一段提到Diana Jacobs的家庭本来有一个可行的计划可以支付两个双胞胎儿子的大学费用,可由于丈夫的失业计划瓦解了。
67.D.推理判断题。第三段指出解决方案solution 是向学校索求更多的援助,每个儿子增加贷款到最大额度。如原文“They asked and received more aid from the schools, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program.”,也即是选项B。
68. A。细节推断题。由第四段“expect to hear more families like the Jacobs”可以得知 财政援助的管理员们预期会看到更多像Jacobs一家的情况,同义转换即选项A。而BD原文没有提到,C 从第五段“Student borrowing has more than doubled in the last decade”,可知在过去10年里已经长了一倍还多,因此是错的。
69. C。推理判断题。从第六段最后一句话“They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.”可知,无论需要什么他们都会送孩子去上大学,即使那意味着大笔的债务。
70. D。细节推断题。由最后一段可知许多公司做出决定说学生贷款利润股沟因此不再做贷款,而好消息是联邦政府承担着四分之三的学生贷款。因此推断是D,政府将继续承担对大学生的资金援助。
6.(2011?江西卷)C
The garden city was largely the invention of Ebenezer Howard (1850-1928). After immigrating form England to the USA, and an unsuccessful attempt to make a living as a farmer, he moved to Chicago, where he saw the reconstruction of the city after the disastrous fire of 1871. In those days, it was nicknamed “the Garden City”, almost certainly the source of Howard’s name for his later building plan of towns. Returning to London, Howard developed his design in the 1880s and 1890s, drawing on ideas that were popular at the time, but creating a unique combination of designs.
The nineteenth-century poor city was in many ways a terrible place, dirty and crowded; but it offered economic and social opportunities. At the same time, the British countryside was in fact equally unattractive: though it promised fresh air and nature, it suffered from agricultural depression(萧条) and it offered neither enough work and wages, nor much social life. Howard’s idea was to combine the best of town and country in a new kind of settlement, the garden city. Howard’s idea was that a group of people should set up a company, borrowing money to establish a garden city in the depressed countryside; far enough from existing cities to make sure that the land was bought at the bottom price.
Garden cities would provide a central public open space, radial avenues and connecting industries. They would be surrounded by a much larger area of green belt, also owned by the company, containing not merely farms but also some industrial institutions. As more and more people moved in, the garden city would reach its planned limit-Howard suggested 32,000 people; then, another would be started a short distance away. Thus, over time, there would develop a vast planned house collection, extending almost without limit; within it, each garden city would offer a wide rang of jobs and services, but each would also be connected to the others by a rapid transportation system, thus giving all the economic and social opportunities of a big city.
66. How did Howard get the name for his building plan of garden cities?
   A. Through his observation of the country life.
   B. Through the combination of different ideas.
   C. By taking other people’s advice.
   D. By using the nickname of the reconstructed Chicago.
67. The underlined phrase“drawing on ”in Paragraph 1 probably means______.
   A. making use of       B. making comments on
   C. giving an explanation of     D. giving a description of
68. According to Howard, garden cities should be built______.
   A. as far as possible from existing cities
   B. in the countryside where the land was cheap
   C. in the countryside where agriculture was developed
   D. near cities where employment opportunities already existed
69. What can we learn about garden cities from the last paragraph?
   A. Their number would continue to rise
   B. Each one would continue to become larger
   C. People would live and work in the same place
   D. Each one would contain a certain type of business
70. What could be the best title for the passage?
   A. City and Countryside     B. The Invention of the Garden City
   C.A New City in Chicago     D. A Famous Garden City in England
66题:
答案:D
考点:细节理解题
解析:通过文章第一段的第三句得出:芝加哥的花园城市几乎成为了Howard 后来命名的来源。选项选择D, 选项A,B,C未体现
 
67题
答案:A
考点:词义理解题
解析:通过文章第一段叙述可知Howard在到达芝加哥后有了创建“花园城市“的灵感,回到伦敦后,他运用当时所流行的观点把各种设计进行了结合,形成了他自己的独特设计。选项选择A
 
68题
答案:B
考点:细节理解题
解析:根据文章第二段的最后一句话可知:要远离现有的城市带以保证土地可以以最低的价位买到。解题关键在:to make sure 表示目的是,重点在后面。Bottom price 指最低价格,对应文章选项的土地便宜。答案选择B. 选项A,C,D 都不是建造花园城市的关键要求。
 
69题
答案:A
考点:细节理解题
解析:根据文章第三句可知:当越来越多的人搬入花园城市,花园城市就会达到它的预期极限,然后,在不远的地方又会建造另外一个花园城市。答案选择:A.
选项B, 每一个花园城市并不会一直扩大,到了一定程度,就会到达极限,另一个花园城市会再建造起来,该选项错误
选项C. 不同的花园城市建造起来,人们不会在同一个地点生活和上班。该选项错误
选项D 每一个花园城市都有带有农业和一些工业企业,并不只带有一种特定的经济。从最后一段的第二句可以得出该选项错误。
70题
答案:B
考点:主旨大意题
解析:从文章通篇可知,文章讲到的是由芝加哥花园城市的建立到伦敦花园城市的建立,再到文章二段,三段讲到的花园城市建立需要的一些条件和建立的模式可知道文章重点是围绕花园城市的创立来展开的。A选项与文章本身不符合,C选项芝加哥新城只是文章开头的引入,后面通篇围绕的都是花园城市展开,与文章本身不符合,D选项的英格兰花园城市只是花园城市的一个典型代表,选项并没有进行通篇描述这一个花园城市,而是转入花园城市的总体建立条件和模式展开。故答案选择B.
7. (2011?广东卷)A
In the animal kingdom, weakness can bring about aggression in other animals. This sometimes happens with humans also. But I have found that my weakness brings out the kindness in people. I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my cofffee,  or help me to put on my coat. And I have discovered that it makes them happy.
From my wheelchair experience, I see the best in people,but sometimes I was sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They don’t get to see this soft side of others. Often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending. But only when we stop pretending we’re brave or strong do we allow people to show the kindness that’s in them.
Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual. People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning(按喇叭)or even shouting at me. At that moment, I decided to do something I had never done in twenty-four of driving I put on the flashlights and drove on at a really low speed.
No more angry shouts and no more horns!
When I put on my flashlights, I was saying to the other drivers, “I have a problem here, I am weak and doing the best I can,” And everyone understood. Several times, I saw drivers who wanted to pass. They couldn’t get around me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.
Sometimes weakness call for us to act strong and brave even when we don’t that those far between. More often, it would be better if we don’t pretend to feel strong when we feel weak or pretend that we are brave when we’re scared.
26. The author has discovered that people will feel happy when_______.
A. they offer their help
B. they receive others’ help
C.they feel others’ kindness
D. they show their weakness
27. The author feels sad sometimes because ______.
   A. he has a soft heart
   B. he relies much on others
   C. some people pretend to be kind
   D. some people fail to see the kindness in others
28. What did the other drivers do when they saw the flashlights?
A. They speed up to pass.
   B. They waited with patience.
   C. They tried their best to help.
   D. They put on their flashlights too.
29. In this passage, the author advises us to ______.
   A. handle problems by ourselves
   B. accept help from others
   C. admit our weakness
   D. show our bravery
30. Which of the following is the best title for the passage?
   A. A Wheelchair Experience.
   B. Weakness and Kindness.
   C. Weakness and Strength
D. A Driving Experience
【文章大意】本文是一篇议论文。在动物王国弱势会带来被侵略,在人类社会有时也是如此。但作者认为弱势能显现出人们的善良,给人们带来更多的帮助。从而使双方都感到幸福。作者以自己的经历向人们阐述了弱势与善良的关系。
26.A考查细节理解。根据I have found that my weakness brings out the kindness in people.可知我的弱势显现了人们的善良,进而许多人帮助我。又因I have discovered that it makes them happy可知:帮助别人能使他们感到幸福。故选A。
27.D考查细节理解。根据sometimes I was sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They don’t get to see this soft side of others.可知选D。
28.B考查细节理解。根据文中When I put on my flashlights,。。。。But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.可知选B。
29.C考查主旨、要义。根据文章的第一段可知But I have found that my weakness brings out the kindness in people.是文章的中心句,全文作者以自己的亲身经历向人们阐述了:有时承认自己的弱势给人们带来的好处,承认弱势能改善人们之间的关系,使自己得到更多的帮助,让我们看到人性的善良。
30.C考查文章的标题。文章的作者第一段就提出了自己的论点my weakness brings out the kindness in people. 文章通篇以自己的经历向人们阐述弱势与善良的关系。
8.(2011?浙江卷)C
   In the more and more competitive service industry , it is no longer enough to promise customrr satisfaction. Today , customer “delighi” is what companies are trying to achieve in or order to keep and increase market share.
It is accepted in the marketing industry , and confirmed by a number of researches, that customers receiving good service will promote business by telling up to 12 other people : those treated badly will tell their tales of woe to up to 20 people, 80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal
     New llenges for customer care have come when peoplecan obtain  goods and services through  telephone call centers and the Intemet. For example , many companies now have to invest(投资)a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the “phone rage”—caused by delays in answering calls ,being cut off in mid-conversation or left waiting for long periods.
“Many people do not like talking to machines ,”says Dr . Storey Senior Lecturer in Marketng at City University Business School. “Banks, for example, encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them .The aim is to make the customet feel they know you and that you can trest— the sort of comfortable feelings people have during face-to-face chats with their local branch manager.”
  Recommended ways of creating customer delight include: under-promising and over-delivering  (saying that a repair will be camed out within five hours ,but getting it done within two );replacing a faulty product immediately : throwing in a gift voucher(购物礼卷)as an unexpected “thank you” to regntlar customers ;and always returning calls ,even when they are complaints.
  Aiming for customer delight is all very well , but if services do not reach the high level promised , disappointment or worse will be the result . This can be eased by offering an aplogy and an explanation of why the service did not meet usual standards with empathy (for example,“I know how you must feel”) , and possible solutions (replacement , compensation or whatever faimess suggests best meets the case).
 Airlines face some of the tourhest challenges over customer care . Fierce competition has convinced them that delighting passengers is an important marketing tool, while there is great potential for customer anger over delays caused by weather ,unclaimed luggage and technieal problems .
   For British Airways staff , a winning telephone style is considercd vital in handling the large volume of calls about bookings and flight times . They are trained to answer quickly ,with their name , job title and a “we are here to help” attitude. The company has investod heavily in information technology to make sure that infomation is available instantly on scren.
     British Airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are

taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service.
   Customer care is obviously here to stay and it would be a foolish company that used slogans such as "we do as we please”. On the other  hand , the more customers are promised, the greater the risk of  disappointment.
50. We can learn from Paragraph 2 that       .
A.  complaining customers are hard to satisfy
B.  unsatisfied customers receive better service
C.  Satisfied customers catch more attention
D.  well-treated customers promote business
51. The writer mentions “phone rage”(Paragraph 3) to show that        .
A. customers often use phones to express their anger
B. people still prefer to buy goods online
C. customer care becomes more attention
D. customers rely on their phones to obtain services 
52.  What does the writer recommend to create delight?
A. Calling customers regularly    B. Giving a “thank you” note.
C. Delivering a quicker service    D. Promising more gifts.
53. If a manager should show his empathy (Paragraph6), what would he  probably say?
A.“I know how upset you must be.”   B.“I appreciate your understanding.”
C. “I’m sorry for the delay.”          D.“I know it’s our fault.”
54. Customer delight is important for airlines because      .
A. their telephone style remains anchanged
B. they are more likely to meet with complaints
C. the services cost them a lot of money
D. the policies can be applied to their staff
55. Which of the following is conveyed in this article?
A. Face-to-face service creatcs comfortable feelings among customers.
B. Companies that promise more will naturally attract more customers.
C. A company should promise less but do more in a competitive market.
D. Customer delight is more important for airlines than for banks.
【答案】DCCABC
9.(2011?全国II)A
Since 1984, Philadelphia has been cleaning up its act. One by one, graffiti-covered walls are being changed into outdoor art. So far, more than 1,800 murals(壁画)have been painted.Philadelphia now has more murals than any other American city.
The walls that were once ugly with graffiti(涂鸦)are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern art, thanks to the Mural Arts Program (MAP). Its work makes schools  and public places attractive, and its citizens very proud. The program began as part of Philadelphia's Anti-Graffiti Network. Jane Golden is the MAP's artistic director. "When people ask me what ow program is about," she says, "I answer them with one word: hope." Each .year, the MAP offers youth art programs and workshops. Some one-time graffiti writers even help paint MAP murals.
 The MAP's work, says Golden, is all about developing a sense of community(社区).When a neighborhood requests a mural, the MAP works with the people there to develop a message. Some messages have been "Safe Streets," "Love and Care," and "Peace Walk."
The MAP receives up to 50 requests for murals each week. Last year, the workers painted 140 murals.
 "The making of a mural enters people's collective memory as an extraordinary, pleasant moment in neighborhood history" says Golden, who began as a muralist in Los Angeles.
41 .What can be the best title for the text?
    A. Love, from Graffiti Writers to Muralists
    B. MAP, a New Company in Philadelphia
    C. Jane, an Excellent Mural Artist
    D. Hope, One Wall at a Time
42. What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at?
    A. Helping the young find jobs.
    B. Protecting the neighborhood.
    C. Fighting against graffiti.
    D. Attracting more visitors.
43.How does the MAP decide on the message for a mural?
    A. By having discussions with people in the community.
    B .By seeking advice from the city government.
    C .By learning from the young graffiti writers.
    D. By studying the history of the city.
44. Which of the following words best describes the work of the MAP?
    A. Difficult. B.Dangerous. C. Experimental.D. Successful.
【答案】DCAD
10.(2011?四川卷)E
In business, there’s a speed difference: It's the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy(策略)and how fast the company actually moves. The difference is important regardless of industry and company size. Companies fearful or losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.
In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain an edge ended with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track, What’s more, the firms that “slowed down to speed up “improved their top and bottom lines ,averaging 40% higher sales and 52% higher operating  incomes over a three-years period.
How did they disobey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better ? They thought differently about what “slower “and “faster” mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operation speed (moving quickly ) and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ). Simply increasing the speed of production, for example , may be one way to try to reduce the speed difference . But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.
In our study, high performing companies with strategic speed always made changes when necessary . They became more open to idea and discussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look and learn. By contrast (相比而言). Performance suffered at firms that moved falt all the among their employer , and had little time thinking about changes.
Strategic speed serves as a kind of leadership . Teams that regularly take time to get things right , rather than plough ahead full bore , are more successful in meeting their business goals . That kind of strategy must come from the top.
57 . What does the underlined part “gain an edge ” in Paragraph 2 mean ?
   A. Increase the speed.    B. Get an advantage.
   C. Reach the limit.       D. Set a goal
58. The underlined part “the laws of business physics” in Paragraph 3 means ___________.
   A. spending more time and performing worse.
   B. spending more time and performing better
   C. spending less time and performing worse
   D. spending less time and performing better
59. What can we learn from the text?
   A. how fast a firm moves depends on how big it is.
   B. how competitive a firm is depends on what it produces.
   C. Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.
   D. Firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.
60. Where could be the last title for the text?
   A. Improve quality? Serve better.
   B. Deliver value? Plough ahead.
   C. Reduce time? Move faster.
   D. Need speed? Slow down.
【答案】BDCD
11.(2011?辽宁卷)D
 
67. The word “address” in the first line probably means          .
A. talk about        B. deal with        C. fight for        D. write to
68. How many people are homeless in the U.S. according to the Coalition studies?
A. 39% of the population.                  B. 200 million people.
C. About 3 million people.                 D. About one-fifth of the population.
69. Homeless  people often have difficulty finding a job because________.
A. they have no home addresses
B. they mostly have a drinking problem
C. they aren't supported by government programs
D. they often don't have enough work experience
70. What is the main cause of the rising number of the homeless in the U.S.?
A. The passing of new housing laws.
B. The fast growth of family size.                            
C. The slow construction of houses.
D. The ever-rising price of housing.
【答案】BCAD
12.(2011?福建卷)A
Driving a car is not just handling controls and judging speed and distance. It requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected , When alcohol is consumed, it enters your bloodstream and acts as a depressant (抑制药),damaging eyesight, judgment and co-ordination (协调),slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents. Even below the drink driving link , driving well be affected.
Alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain. Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice. To get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.
The present Road Traffic Ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is :
● 50 milligrams of alcohol per 100ml of blood ;or
● 22 micrograms of alcohol per 100ml of breath ;or
● 67 milligrams of alcohol per 100ml of urine(尿液)
Drivers who cause traffic accidents, or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.
Any drive found drinking beyond the limit will be charged.The driver declared guilty may be fined a maximum of HK﹩25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 driving-offence points; or temporarily banned from driving.
The same punishment applices to failing to provide speciments(样本) far breath, blood or urine tests without good excuse.
Drink driving is a criminal offebce.Be a responsible,driver,think before you drink. For the safety of yourself and other road users, never drive after consuming alcohol.
56.The first paragraph is mainly about_____________.
A. the introductions of driving skills   B. the dangaga of drinking to your body
C. the effect of drinking on driving      D. the process of alcohol being absorbed
57.The underlined word “it” in the second paragraph refers to “________”.
 A. alcohol       B. absorption     C. blood        D. process
58 Which of the following is TRUE according to the passage?
 A. Drinking below the drink driving limit has no effect on driving.
 B. Alcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.
 C. Having a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.
 D.50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink limit
59.A drive suspeced of drink driving_________.
A.Should provide specimens for testing.
B.be forbidden to drive for 3years
C.Will be punished for 10 driving-offence points
D.Should pay a maximum fine of HK$25,000
【答案】CDBA


 

 

  评论这张
 
阅读(410)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017