注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

英语名词用法语法详解和配套练习题  

2012-06-24 08:59:29|  分类: 【英语语法】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

绝美的山村田园【图文】 - 金色阳光 - 金色阳光的博客

 

英语名词用法语法详解  
 

名词

 

    根据词的意义、形态特征及其在句子中的作用,将词分为若干类,叫做词类。英语的词

通常分为10类。其中名词、代词、形容词、副词、数词、动词为实词,冠词、介词、连词和感叹词为虚词。

 

英语名称

缩写形式

汉语名称

意义

例词

Noun

n.

名词

表示人、事物或地点的名称

Alice, boy

book, car

Article

art.

冠词

用在名词前,帮助说明其所指对象

a(an), the

Pronoun

pron.

代词

代替名词、数词等

this, that, I, it

my, your

Adjective

a.或adj.

形容词

表示人或事物的性质或特征

blue, big,

beautiful

Numeral

num.

数词

表示数量或顺序

first, three

Verb

v.

动词

表示动作或状态

be, have, go

Adverb

ad.或adv.

副词

表示动作的特征

often, usually

Preposition

prep.

介词

表示名词,代词等和其他词之间的关系

in, on, at

Conjunction

conj.

连词

连接词与词、短语与短语或句与句

and, but

Interjection

int.或interj.

感叹词

表示说话时的喜悦,惊讶等情感或语气

oh, hello

 

 

    英语名词(Noun)可以从形式上进行分类,英语名词可以划分成专有名词和普通名词两大类。从意义上划分,英语名词可分为个体名词、集体名词、物质名词和抽象名词四类。

一般来说,个体名词可以用数目来计算,称为可数名词(Countable Nouns)。物质名词、抽象名词和专有名词无法用数目来计算,称为不可数名词(Uncountable Nouns)。集合名词有的可数,有的不可数。

 

一、普通名词

    普通名词指一类人或事物的名称。英语中普通名词分为可数名词和不可数名词。

可数名词一般有单、复数两种形式。如a/one child,ten children。而不可数名词一般只有一种形式。如cash(现金)。不可数名词之前不可直接用泛指限定词和数词。不可数名词可与some一起用。如:some money,some water。也可与the一起用:the information(这信息)。

 

(一)可数名词及其复数形式

 

    (1)可数名词的复数形式一般由词尾加-s或-es构成,其规则见下表:

 

类  别

构  成  法

读  音

例  词

一般情况

加-s

在清辅音后读/s/

maps, books

在浊辅音及元音后读/z/

cars, photos

在/t/后读/ts/

cats, students

在/d/后读/dz/

beds, guards

在/dZ/后读/iz/

bridges, ages

以字母s, x, ch, sh 结尾的词

加-es

在/s/, /z/, /S/,/tS/后读/iz/

classes, brushes

以辅音字母+y结尾的词

将y改成i,加-es

/z/

factories, stories

以字母o结尾的词

一般加-es

/z/

potatoes, tomatoes

少数外来词或缩略词加-s

/z/

radios, pianos

以字母f或fe结尾的词

一般加-s

/s/

roofs, chiefs

少数将f, fe, 改为-ves

/z/

shelves, knives

有些加-s或改为-ves均可

/s/或/z/

scarfs/scarves

 

 

(2)可数名词复数形式的不规则构成法

    英语中有一部分名词由于历史或词源原因其复数形式的构成法是不规则的。这种情况主要有:

    ①元音字母变化。例如:

    foot-feet       man-men     .  woman-women

    tooth-teeth      goose-geese     mouse-mice

  ②结尾为-en。例如:  child-children

    ③单复数同形。

    单复数同形的名词主要有:sheep, fish, Chinese, Japanese, deer等。

    ④只有复数形式。例如:trousers, goods 等。

 

(二)可数名词和不可数名词

 

    英语中的绝大多数名词既可以用作可数名词也可以用作不可数名词。

    1.可数名词

    可数名词一般可以分成以下三类:

    第一类:如bike,desk, factory等,这类名词占可数名词的多数。以bike为例:

    There are fifty bikes at this shop.这家商店有50辆自行车。

    第二类:如clothes等,本身表示复数形式。以clothes为例:

    She cares for nice clothes.她爱好穿着。

    2.不可数名词

不可数名词的用法特征主要有以下几种:

    (1)不带冠词的单数形式需用动词单数作谓语。例如:

    Knowledge is power.知识就是力量。

    (2)由much,little等词修饰。例如:

    They have saved much money for future use.他们存了很多钱以备未来使用。

    (3)与表示单位的量词如a piece of等连用。例如:

    Go and fetch me a piece of chalk.给我去拿一支粉笔。

    要十分注意的是:不可数名词不能与不定冠词或数词直接用在一起。如不能说a good news, an advice, a hard work等。

    不可数名词可以与量词使用构成不同的词组:

如: a piece of paper       一张纸      a drop of water     一滴水

a 1oaf of bread      一条面包     a bag of money     一袋钱

a bottle of milk      一瓶牛奶     a pair of shoes         一双鞋

 

二、专有名词

专有名词用来指具体的人、地点、日子或物体的专有名称。其特点是:第一个字母大写,通常不与冠词连用,无复数形式。

 

(一)人名

 

    英美人的姓名与中国人的恰恰相反,姓在后面,名在前面,姓名前通常不用冠词。例如:

Mary Smith;George Washington。

    (1)一般熟人间通常用名称呼。例如:

    How’s John getting on? 约翰近来好吗?

    (2)在不熟悉人之间或表示礼貌时,常把姓和称谓连用。例如:

    Would you please tell John Smith to come to the office? 请你告诉约翰·史密斯到办公室来一次好吗?

    (3)姓氏复数前加定冠词可表示全家人。例如:

The Turners have gone to America.特纳一家人去美国了。

 

(二)地名

 

    (1)大部分单数形式的地名不用定冠词。例如:

    Asia;America;China; London;Shanghai

    (2)大部分单数形式的湖、岛、山名前不加定冠词。例如:.

    Silver Lake;Mount Tai

(3)山脉、群岛、海洋、河流、运河、海湾、海峡、半岛、沙漠名前一般加定冠词。

例如:

the Pacific;the English Channel;the Sahara

 

(三)日期名

 

(1)节日名前通常不用冠词。例如: Christmas;National Day

(2)星期名前通常不用冠词。例如: Sunday;Tuesday

(3)月份名前通常不用冠词。例如: April;December

 

三、名词所有格

名词所有格是指一个名词与另一个名词之间存在所有关系时所用的形式。其构成有两种:一种是由名词末尾加’s构成;另一种由介词of加名词构成。前者多用来表示有生命的东西;后者多用来表示无生命的东西。例如:

Children’s Palace 少年宫

Tom’s bike 汤姆的自行车

the title of the book 书名

the legs of the table 桌子的腿

 

(一)所有格形式的构成

 

(1)单数名词后加’s,其读音与名词复数结尾的读音相同。例如:

     the girl’s father 女孩的父亲

  (2)以s结尾的复数名词后加’。例如:

     two hours’ walk 两个小时的步行

  (3)不以s结尾的复数名词后加’s。例如:

   the children’s holiday 孩子们的节日

  (4)以s结尾的人名,可以加’s,也可加’号。例如:

   Thomas’s brother 托马斯的兄弟

   Charles’s job 查尔斯的工作

    (5)表示各自的所有关系,不是共有的,则要分别在名词末尾加’s,如:

   John’s and Mary’s rooms 约翰和玛丽各人的房间

   若表示共有的,则在最后一个名词的末尾加’s,如:

   John and Mary’s room 约翰和玛丽合住的房间

 

(二)’s所有格的用法

 

 ’s所有格常表示有生命的东西,但也可表示无生命的东西。例如:

(1)表示时间:

   today’s newspaper 今天的报纸

    (2)表示自然现象:

   the moon’s rays 月光

    (3)表示国家、城市机构:

……..Shanghai’s industry 上海的工业

    (4)表示度量衡及价值:

..twenty dollars’ value 20美元的价值

..five miles’ distance 5英里的距离

 

(三)’s所有格所表示的关系

 

1.表示所有关系

可分为可分割的所有关系和不可分割的所有关系。可分割的所有关系通常指身外之物,一般不可用of表示。例如:

John’s pen(John has a pen)约翰的钢笔

不可说:a pen of John

但不可分割的所有关系,指自身拥有的不可分割的东西可用’s也可用of表示。例如:

Mary’s hands(Mary has two hands)玛丽的手

可以说:the hands of Mary

2.表示主谓关系

the doctor’s advice(The doctor advised)医生的建议

his mother’s request(His mother requested)他母亲的请求

3.表示动宾关系

Tom’s failure 汤姆的失败

children’s education 年轻一代的教育

4.表示同位语关系(通常用of表示)

the city of Rome罗马城

the city of Pairs巴黎城

 

 

四、复习时需要注意的要点

(1)有些名词形式像复数,但含义是单数,而有些名词是没有单数形式的,应注意谓语动词的选用。例如:

a.Maths is the language of science.

b.No news is good news.

c.The Chinese people are a great people.

(2)在“there be”的句子中,谓语动词的数应和它最近的主语的数相一致.例如:

a.There are two pictures on the wall.

b.There is a cat and two dogs in the garden.

(3) 不规则名词的复数形式
①改变单数名词中的元音字母或其他形式。如:man men,woman women,tooth teeth,foot feet,mouse mice,child children等。

②单复数形式相同。如:sheep,deer,fish等,以及由汉语音译表示度量、币制等单位的名词。如:yuan.另外以-ese或-ss结尾的表示民族的名词也一样同形。如:Chinese,Japanese,Swiss等。

③以-an结尾或其他形式结尾的表示民族、国家的人的名词变复数时在词尾加-s.如:Americans,Asians,Russians,Australians,Italians,Germans等。

注意:Englishman Englishmen,Frenchman Frenchmen.
④复合名词的复数形式:在词末加-(e)s,如:afternoons,housewives等。

把主体名词变成复数形式。如:lookers-on(旁观者),passers-by(过路人)等。

⑤由man或woman作为第一部分的复数名词,两个组成部分皆变为复数形式。如:man driver men drivers,woman doctor  women doctors等。5

注意:banana tree   banana trees

(4)几种特殊的复数形式的名词
① 有些表示由两部分构成的东西和部分学科的名词总以复数的形式出现。如:glasses(眼镜),shorts(短裤),mathematics(数学),physics(物理学),politics(政治学)等。

②.有些复数形式的名词表示特别的意义。如:papers(文件),manners(礼貌),goods(货物),times(时代),conditions(环境;情况)等。

③有些名词在习惯用语中一定要用复数形式。如:make friends with(与……交朋友),shake hands with(与……握手)等。

 

五、例题选讲

例1

There are          in this river.

 

A.

a great deal of fish

B.

a great number of fish

C.

a great amount of fish

D.

huge amounts of fish

答案:

B

提示:

根据题意应填入许多鱼,而fish是单复数同形的可数名词,如果要表示各种各样的鱼可以用fishes表示。Fish解释为鱼肉是不可数名词。本句表示河里有许多鱼,只有a great number of修饰可数名词。

例2

He has done many          .

 

A.

work

B.

job

C.

works

D.

jobs

答案:

D

提示:

job是可数名词,在many后应填复数名词。work作为“工作”是一个不可数名词。

例3

           father is a doctor.

 

A.

The twin’s

B.

The twins’

C.

The twin

D.

Twin’s

答案:

B

提示:

名词复数的所有格形式只需在词尾加“’”,不能再加“-s’”。

例4

I take violin          from Mr. Wang at school everyday.

 

A.

lesson

B.

lessons

C.

class

D.

course

答案:

B

提示:

在英语中有些名词常以复数形式出现,Lessons表示课程。

例5

There          on the wall, they are very nice.

 

A.

are photos

B.

are photoes

C.

is a photo

D.

is photo

答案:

A

提示:

photo的复数形式是加-s。

例6

The police          searching for a tall man with long hair.

 

A.

is

B.

has been

C.

had been

D.

are

答案:

D

提示:

police代表整体,谓语要用复数。


 

英语语法名词部分配套练习题    

一. 写出下列名词的复数形式:

1. house _________         2. village ___________      3. map __________

4. orange _________        5. bag ___________       6. exercise ___________

7. brush __________        8. family ___________      9. bus ___________

10. city __________       11. box ___________        12. baby __________

13. class __________      14. factory _________        15. glass __________

16. dictionary __________  17. watch _________        18. woman _________

19. match __________     20. man _________         21. wish __________

22. German __________     23. tomato _________        24. policeman ___________

25. kilo __________       26. human _________        27. potato ___________

28. Chinese __________    29. shelf __________         30. Japanese __________

31. leaf ___________      32. American __________      33. life ___________

34. tooth __________      35. wife ___________        36. foot ___________

37. knife __________      38. sheep _________          39. half _________ 40. child __________

二. 将下列词组译成英语:

1、一群孩子                      2、两箱子苹果

3、三篮子蔬菜                    4、九块面包

5、十杯牛奶                      6、五块肉

7、多种植物                      8、一副眼镜

9、两块冰                        10、三张纸

11、四瓶橘汁                      12、五杯茶

13、六碗米饭                     14、七袋米

15、八块木头                     16、九块金属

三. 写出下列各词的名词形式:

1. work _________              2. teach _________             3. sing ________  

4. ill ___________                 5. fight ___________            6. invent ________      

7. wait ________                 8. woolen __________        9. win ____________  

10. thankful ________            11. foreign _________          12. cloudy ________

13. run __________              14. dirty ________              15. visit _________      

16. funny __________           17. wooden _______           18. medical ________  

19. operate ________           20. hot __________             21. invite __________

22. worried ________           23. build __________         24. please ________

25. help _________                26. safe ________                27. die _________ 

28. dangerous ______           29. draw ________             30. noisy ________

四. 选择填空:

1. I want to buy ________.

A. two bottles of ink   B. two bottle of ink    C. two bottle of inks   D. two bottles of inks

2. They don’t have to do _______ today.

A. much homework      B. many homeworks  C. many homework     D. much homeworks

3. The ______ of machine made us feel sick.

A. voice                B. noise                C. sound               D. noises

4. The blouse is made of ________.

A. a wool               B. these wood          C. wools                 D. wool

5. There are three ______ and seven ______ in the picture.

A. cows, sheeps          B. cows, sheep        C. cow, sheep         D. cow, sheeps

6. June 1 is _______.

A. children’s day        B. children’s Day       C. Children’s Day       D. Children’s day

7. ______ room is next to their parents’.

A. Kate’s and Joan’s     B. Kate’s and Joan     C. Kate and Joan’s     D. Kate and Joan

8. Miss Green is a friend of _______.

A. Mary’s mother’s       B. Mary’s mother     C. Mary mother’s       D. mother’s of Mary

9. Tom is ______. He will come to see me.

A. my a friend          B. a friend              C. mine friend           D. a friend of mine

10. Sheep _______ white and milk _______ also white.

A. is, are              B. are, is             C. is, is              D. are, are

11. I’d like to have a glass of milk and _______.

A. two breads       B. two pieces of breads  C. two pieces of bread   D. two piece of bread

12. It’s a long ______ to Paris. It’s two thousand kilometers.

A. street                 B. road              C. way                 D. end

13. Many ______ are singing over there.

A. woman              B. women           C. girl                D. child

14. He bought _______.

A. two pairs of shoes    B. two pair of shoes     C. two pairs of shoe     D. two pair of shoe

15. Mr. White has three _______.

A. child                    B. children               C. childs                D. childrens

16. Beijing is one of the biggest _______ in the world.

A. citys                   B. city                  C. cityes              D. cities

17. --- Where’s Mr. White? --- He’s in _______.

A. the room 202         B. Room 202             C. the Room 202       D. room 202

18. Shops, hospitals and schools are all _______.

A. places            B. homes              C. rooms            D. buildings

19. Every morning Mr. Smith takes a _______ to his office.

A. 20 minutes’ walks     B. 20 minute’s walk     C. 20-minutes walk           D. 20-minute walk

20. ---Are these ______? --- No, they aren’t. They’re _______.

A. sheep, cows         B. sheep, cow           C. sheeps, cow                 D. sheeps, cows

21. There are many ______ in the fridge.

A. fish                 B. fruit                  C. eggs               D. bread

22. --- Whose room is this? --- It’s _______.

A. Li Ming             B. Li Ming’s            C. Li Mings            D. Li Mings’

23. Here are ______ for you, Sue.

A. potatos           B. some potatoes       C. three tomatos      D. some tomato

24. Here are some birthday cards with our best ______ for her.

A. wish             B. hope               C. wishes             D. hopes

25. I always go to that ______ to buy food on Sunday.

A. shop               B. park               C. zoo              D. garden

26. What’s the Chinese for “ PRC”?

A. 中国人民解放军    B. 中华人民共和国   C. 联合国              D. 中国共产党

27. Sam gave Ann some _______ to look after Polly while he was away.

A. picture-books        B. inventions            C. instructions           D. messages

28. --- Which of the following animals lives only in China? --- The ________.

A. monkey             B. elephant              C. panda             D. cat

29. ______ room is on the 5th floor.

A. Lucy and Lily         B. Lucy and Lily’s        C. Lucy’s and Lily               D. Lucy’s and Lily’s

30. The third month of the year is _______.

A. March               B. January              C. February            D. April

31. Mum, I’m quite thirsty. Please give me ________.

A. two orange  B. two bottle of oranges  C. two bottles of orange  D. two bottles of oranges

32. How wonderful! The ______ is made of _______.

A. house, glass         B. house, glasses      C. houses, glass         D. houses, glasses

33. I met some ______ in the park and talked with them the other day.

A. Janpaneses            B. American            C. Chineses             D. English

34. _______ is the best time for planting trees.

A. Summer              B. Winter              C. Spring                D. Autumn

35. Tom was badly hurt in the match. They carried him to the ______ as quickly as possible.

A. bank                 B. post office           C. shop                D. hospital

36. There are two ______ in the room.

A. shelf                 B. shelfs               C. shelfes              D. shelves

37. There are seven ______ in a week.

A. years                   B. months               C. days                  D. minutes

38. My father is a ______. He works in a hospital.

A. teacher                 B. doctor              C. farmer             D. writer

39. It’s very cold today. Why don’t you put on your ______?

A. watch                 B. shirt                C. sweater               D. glasses

40. --- Excuse me, are you ______? --- Yes, I’m from ________.

A. Japan, Japanese      B. China, Chinese C. England, English       D. American, America

41. They took a lot of _______ in the children’s park.

A. photo                  B. photoes               C. photos                      D. the photo

42.There is _______ in the bottle.

A. no any orange                B. not a orange            C. not any orange        D. no oranges

43. Maths _______ an important subject taught in the middle school.

A. are                     B. is                     C. was                  D. were

44. There are more ______ in this hospital than in that one.

A. woman doctors               B. women doctor          C. women’s doctor       D. women doctors

45. The ________ eat a lot of rice.

A. Japan people           B. Japanese                 C. Japaneses      D. people of Japanese

46. Two ___ and five _______ are studying Chinese at Beijing University.

A. German, English  B. Germans, English   C. Germans, Englishmen D. Germen, Englishmen

47. Then the ______ began to eat the green ______ of young trees.

A. deer, leafs              B. deer, leaves            C. deer, leaf              D. deers, leafs

48. Would you like _____ ?

A. some rice               B. any rice               C. some rices           D. any rices

49. Don’t hurry! We still have _______ time left.

A. little                    B. few                  C. a little               D. a few

50. These mountains will be covered with tree in ______ .

A.      a few year’s time  B. a few years’ time      C. a few year’s times  D. a few years’ times

51. The children had _______ in the park.

A. good times               B. good time                 C. the good time            D. a good time

52. I am busy with my work these days. I don’t get _______.

A. many sleep        B. much sleep               C. more sleep          D. most sleep

53. This is an interesting _______.

A. news                  B. information          C. work                    D. job

54. Her parents are _______.

A. English                  B. America                 C. Frenchman           D. two English

55. Room 110 on the second floor is the _____ office. I know some of them.

A. doctors                B. doctor’s                     C. doctors’                 D. doctors’s

56. The room is _______. They are brothers.

A. Tom and Mike’s     B. Tom’s and Mike’s     C. Tom’s and Mike           D. Tom and Mike

57. The box is made of a kind of hard _______.

A. wooden               B. wood                  C. woods                  D. word

58. Can you see some _______ on the hill?

A. sheeps and deers     B. sheeps and deer         C. sheep and deers      D. sheep and deer

59. How many _______ shall we pay for the special service?

A. money               B. yuans                  C. dollars                  D. pound

60. I have many friends here. Lily is _______.

A. mine friend            B. a friend of my                C. one of my            D. one of them

61.--- Would you like some _______?         ---Thank you, but I am not hungry.

A. breads                  B. cakes                   C. oranges                 D. orange juice

62. Don’t make any _______, the boy is sleeping.

A. voice                    B. noise                   C. music                   D. laugh

63. She was born in Xiangfan, but now she works in Taiyuan. So we cannot say Taiyuan is her ____.

A. hometown           B. second home         C. family                  D. house

64. Is this your _______ for making so many mistakes?

A. idea                     B. mind                   C. excuse                 D. result

65. There are few _______ for supper. Would you please buy some carrots and cabbages on your way home?

A. meat                 B. eggs                    C. fruit                    D. vegetables

66. --- Would you like some _______?  --- Oh, yes, just a little please.

A. pears                   B. apples                 C. bananas               D. milk

67. --- Can you finish the work in a week?  --- No _______.

A. problem               B. matter                 C. trouble                 D. question

68. Is there a little _______ left for me?

A. room                  B. place                  C. ground                D. house

69. The sign “_______!” is often seen on the box.

A. NO PHOTOS        B. NO SMOKING         C. BUSINESS HOURS  D. THIS SIDE UP

70. Help yourselves to some _______, children.

A. fish                            B. fishes                    C. a piece of fish         D. a fish

71. --- Here is the _______, please.   --- Oh. Fried meat with some green peppers and two eggs.

A. bill                    B. list                    C. book                        D. menu

72. _______ is used to eat soup.

A. Knife                  B. Fork                  C. Spoon                 D. Chopsticks

73. --- What’s the _______ like today?  --- It’s sunny.

A. climate              B. weather             C. sky                   D. space

74. Two thirds are _______ in our school.

A. woman teachers     B. women teachers        C. woman doctor     D. women doctors

75. It’s _______ walk from my home to our school.

A. two minutes’                 B. two minute’s            C. two minutes          D. two-minutes’

 

五. 各地中考题选编:

1. --- Where is Tom? --- He’s left a ______ saying that he has something important to do.

   A. excuse              B. message                   C. exercise             D. news

2. There is no ______ in the bus so we have to wait for another bus.

   A. room                 B. a room                          C. rooms              D. seats

3. --- Would you like some ______? --- Oh, yes. Just a little.

   A. pears                 B. oranges                  C. sugar               D. apples

4. You can find the following INSTRUCTIONS on _______. KEEP IN A COLD PLACE

   A. food                      B. money                   C. clothes                      D. books

5. Mr. Green has lived in the _____ hotel since he came to China.

   A. five-star                   B. five-stars                C. five star’s           D. five stars

6. She was born in Wuhan, but Beijing has become her second _______.

   A. home               B. family                  C. house               D. place

7. --- What’s the _____ today? --- It’s June 26.

   A. day                  B. date                     C. time               D. hour

8. English is spoken as a first language in ______.

   A. the USA             B. France                      C. Japan               D. China

9. ______ comes from cows.

   A. Wool                B. Chicken                         C. Pork               D. Milk

10. Let the children go away. They’re making too much ______ here.

   A. noise                 B. voice                      C. noisy                 D. sounds

 

 

附加练习

1. We went to Dr. Brown's yesterday. He gave us_____.

       A.some advice              B.advices                      C.an advice                   D.some advices

2. What _____ they've got! No wonder they are very happy.

       A.a good news              B.quite a few news        C.good news                D.little news

3. Much _____ to fight against pollution.

       A.have been done   B.has been done            C.had been done            D.has done

4. What _____! Let's go swimming.

       A.a fine weather     B.fine day                     C.a fine day                  D.bad weather

5. You have made ______.  You should be more careful.

       A.a lot of mistake   B.a great deal of mistakes      C.a large number of mistakes D.few mistakes

6. Before we moved into the new house, we bought many _____

       A. furnitures          B. furniture                   C. pieces of furniture     D. pieces of furnitures

7. The bookshelf over there is_________.

       A.Mary’s and Jane’s      B.Mary’s and Jane  C.Mary and Jane’s D. Mary and Jane

8. We saw the guest off at ______ yesterday..

       A. The Shanghai’s Railway Station.             B. The Shanghai Railway Station.

       C. Shanghai Railway Station.                      D. The Railway Station of Beijing Railway

9. They had a good time at the _____ Palace.

       A.children                     B.Children’s           C.Children             D.Childrens’

10. Xiao Li was ____ in my boyhood.

       A. my close friend  B. mine a close friend  C. a close friend of mine  D. a close friend of me

11. These are ____ from other presses. They are having a meeting in one of the ___ office.

       A. editor- in-chiefs,  editor’s-in-chief         B.editors –in –chief , editors-in-chief’s

       C. editors –in-chief’s, editor’s –in-chief’s    D.editor-in-chief’s , editors –in-chief

12. There are five ____ in our class.

       A. Zhang’s                   B. Zhangs’           C. Zhangs            D. The Zhangs

13. How far is your school ?

       A. twenty - five minutes walk                     B. the walk of twenty-five minutes

       C. twenty-five minutes walks           D. twenty-five minutes’ walk

14. ---What’s the distance from here to the station?   - ---It’s __________from here.

       A. two kilometre distance                    B. two kilometres’ distance

       C. distance of two kilometers                     D. distance of two kilometres’

15. We’re going to have __________next month.

       A. two day’ holiday              B. two day holiday        C. two days holiday     D. two days’ holiday

16. Who’s a cousin?

       A. Uncle or aunt’s son                        B. Uncle or aunt’s daughter

       C. Uncle or aunt’s child                      D. Uncle or aunt’s brother or sister

17.  She always wears beautiful _____.

       A.clothes               B.cloth                  C.dress                        D.clothings

18.Will you have a little ______?

       A.more fishes        B.more fish            C.much fishes               D.fishes

19. There _____ in my class. Which of them do you want to see?

       A.is John               B.are three Johns    C.are the John's            D.is the John

20. Twenty dollors ____ what he needs

       A.was                   B.were                  C.is                              D.has been

21.The United Nations ____ a resolution

       A. has past            B. has passed         C. have passed                     D. has through

22. The Arabian Nights ____ a very interesting storybook

       A. is                      B. are                    C. has been                   D. had been

23. The New York Times ____ a wide circulation

       A. is                      B. has                   C. are                           D. have

24. Mathematics_____ a very important subject.

       A. are                    B. is                      C. were                        D. was

25. His mathematics ____ weak

       A. is                      B. seems               C. was                         D. are

26. An iron works _____ now.

       A. is being built      B. are being built    C. has built                   D. had been built

27. Every means _____ tried to improve teaching and learning

       A. has                   B. has been            C. have                        D. were

28. The police _____ searching for a tall dark man with long hair.

       A. is                      B. has been            C. are                           D. had been

29. One of his fingers was wounded. What about _____.

       A. the other           B. another              C. others                      D. the others

30. There’s an English book in _____ of his hands, and he also has a dictionary in his _____ hand.

       A. one, other          B. one, another              C. one, the other    D. another, second

参考答案

一 ~ 三 答案略

 

四.1-5AABDB  6-10 CCADB  11-15 CCBAB  16-20 DBDDA  21-25 CBBCA  26-30 BCCBA   31-35 CADCD  36-40 DCBCD  41-45 CCBDB  46-50 CBACB   51-55DBDAC     

56-60 ABDCD      61-65 BBACD     66-70 DAADA      71-75 DCBBA

 

五、

1—5 BACAA  6—10 ABADA

 

附加练习参考答案

1.A         2.C         3.B         4.C         5.C         6.C         7.C         8.C         9.B          10.C

11.B        12.C        13.D       14.B        15.D       16.A        17.D       18.C       19.A        20.B

21.B        22.C        23.B        24.A        25.A        26.B        27.B        28.A       29.B        30.A

 

 

 

偶然中相遇.有缘不容易.也许天注定.错过多可惜.明知相思苦.寸心难言尽 .金色阳光祝朋友平安快乐!

金色阳光的日志总导航 - 金色阳光 - .金色阳光的日志总导航 - 金色阳光 - .

金色阳光

  代 码 讲 解

金色阳光

  音  画  制  作  室

金色阳光

 日志装饰方法

金色阳光

多种链接导航

金色阳光

  电   脑   技   术

金色阳光

   精  美  边  框

金色阳光.

   多 款 欢 迎 栏

金色阳光

    我的百草园

金色阳光

  喜  庆  灯  笼

金色阳光

  养  生  健  身

金色阳光

 PS制作教程

金色阳光

  Flash 教 程

金色阳光

  精  美  图  片

金色阳光

  结  题  报  告

金色阳光

 高考满分作文

金色阳光

  教  育  教  学

金色阳光

 质 量 分 析

金色阳光

考试加油站

金色阳光

 教 学 总 结

金色阳光

 教 学 计 划

金色阳光

 子 女 教 育

金色阳光

 教 学 资 料

金色阳光

 初 中 试 题

金色阳光

 小 学 试 题

金色阳光

 高 中 试 题

金色阳光

 教 案 学 案

金色阳光

 说 课 反 思

金色阳光

高考作文题
  评论这张
 
阅读(129)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017