注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

高考英语必修4Unit1 Women of achievement检测题  

2012-05-18 10:40:27|  分类: 【高三试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

扇画艺术 - 金色阳光 - 金色阳光的博客

 

 高考英语必修4Unit1 Women of achievement检测题

 

一、语法填空
As I think back I realize how hard it is to view the world   1   the eyes of my childhood.  2   childs mind is still filled with the idea that anything and everything is possible.They haven,t begun building the mental walls yet.Watch a child   3  (learn)to walk and it,s amazing.No matter how many times they fall down,they hop back up   4  they instinctively know that eventually they,ll be able to walk.They don,t have to worry what   5  think.They have no need to put up a front(讲面子).They are who they are.
But somewhere along the line they learn to be   6  (practice).Their creativity is blocked over time,as the world   7  (teach)them to fit in.Eventually they don,t bounce back as fast  8  they fail.Learning is now something you have to do that is very boring and unpleasant.You and I   9   tear down those walls that are closing in and start fresh.It,s time to bring back that sense of joy and wonder.When you,re setting your goals for the New Year,think like a child.Set your goals as if 10  is possible.
二、完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
One afternoon, there were a lot of passengers on a bus. The bus was so  1  that some passengers had to struggle to get room to  2  .
At one of the bus stops, an old lady got on the bus. She looked  3  and I guessed she was sick. After a few minutes I noticed that her legs were  4  slightly. She was looking around so that she could find a  5  to sit down. She asked a few guys to let her sit because she had a problem with her knees. Nobody responded to her  6  , so she was feeling helpless.
I noticed that she was experiencing a lot of  7  , which made me feel bad. I was fighting in my mind about whether I should give her my seat. I found it wasn,t easy to make a  8  at that moment. I must give her my seat! But what if she thought I did something wrong? How would I  9  if others said something unpleasant to me? But what if my mother was in this condition? Then I wouldn,t  10  to give my seat to my mother. Yes, I should help the old lady!
But before I could stand to ask the lady to take my seat, an old man stood and  11  his seat to her. The old lady took his seat and this old man stood for the rest of his  12  . I found that old man had only one leg. It was so difficult for him to stand for so long.
I found myself in an ocean of  13  and guilt. Now I still travel by bus and have  14  never to waste time in thinking about whether to give my seat to passengers who are in great need no matter what results might come. I,ll help although it,s easier to  15  than to do it.
I,ll do it. What about you?
1.A.new                  B.fast
C.crowded                D.small
2.A.stand                 B.rest
C.sit                     D.walk
3.A.bored                 B.pale
C.confused                D.excited
4.A.kicking               B.jumping
C.bleeding                D.shaking
5.A.seat                  B.bag
C.table                   D.box
6.A.correctly              B.suddenly
C.positively               D.slowly
7.A.fear                  B.stress
C.anger                   D.pain
8.A.decision               B.joke
C.living                  D.preparation
9.A.promise               B.respond
C.complain               D.struggle
10.A.dream               B.stop
C.hesitate                 D.agree
11.A.moved               B.offered
C.showed                 D.pushed
12.A.life                  B.experience
C.adventure                D.journey
13.A.surprise               B.forgiveness
C.shame                   D.appreciation
14.A.failed                 B.decided
C.arranged                 D.afforded
15.A.say                   B.argue
C.learn                     D.play
三、阅读理解
专题训练(四)   如何做好推理判断题(1)
◆方法点拨
1.阅读目标:领会作者的言外之意。
2.阅读技巧:细读——总结
3.具体做法:根据文章中所陈述的事实、论点、例子进行综合分析和合理判断,得出结论。
4.注意事项:以文章所提供的事实为依据,进行合乎情理的推论,不能凭借自己的主观想法,固执己见。
5.设题方式常有:
(1)We can infer/conclude from the text that...
(2)The author seems to suggest...
(3)It is implied in the passage that...
◆活学活用
阅读下列短文,按要求完成读写任务。
(2009年江苏卷)It was the first snow of winter—an exciting day for every child but not for most teachers.Up until now,I had been able to dress myself for recess(课间休息),but today 1 would need some help.Miss Finlayson,my kindergarten teacher at Princess Elizabeth School near Hamilton,Ontario,had been through first snow days many times in her long career,but I think she may still remember this one.
I managed to get into my wool snow pants.But I struggled with my jacket because it didn,t fit well.It was a hand-me-down from my brother,and it made me wonder why I had to wear his ugly clothes.At least my hat and matching scarf were mine,and they were quite pretty.Finally it was time to have Miss Finlayson help me with my boots.In her calm,motherly voice she said,“By the end of winter,you will be able to put on your own boots.”I didn,t realize at the time that this was more a statement of hope than of confidence.
I handed her my boots and stuck out my foot.Like most children,I expected the adult to do all the work.After much wiggling and pushing,she managed to get the first one into place and then,with a sigh,worked the second one on too.
I announced,“They,re on the wrong feet.” With the grace that only experience can bring,she struggled to get the boots off and went through the joyless task of putting them on again.Then I said,“These aren,t my boots,you know.” As she pulled the offending boots from my feet,she still managed to look both helpful and interested.Once they were off,I said,“They are my brothers boots.My mother makes me wear them,and I hate them!” Somehow,from long years of practice,she managed to act as though 1 wasn,t an annoying little girl.She pushed and shoved,less gently this time,and the boots were returned to their proper place on my feet.With a great sigh of relief,seeing the end of her struggle with me,she asked,“Now,where are your gloves?”
I looked into her eyes and said,“I didn,t want to lose them,so I put them into the toes of my boots.”
Ⅰ.根据所读短文,写一篇约30词的摘要。
______________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________  
Ⅱ.根据所读短文,选择最佳答案。
1.According to the passage,the little girl got_______from her brother.
A.the wool snow pants and the jacket
B.the iacket and the boots
C.the jacket and the hat
D.the boots and the gloves
2.What made it so hard for the teacher to help the little girl put her boots on?
A.The gloves in the toes of the boots.
B.The slowness of the teacher.
C.The wrong size of the boots.
D.The unwillingness of the girl.
3.It can be inferred that before the little girl finally went out to enjoy the first snow of winter,the teacher had to help her put on her boots_______.
A.once                  B.twice
C.three times             D.four times
4.Which of the following sentences from the text BEST indicates that the teacher is very considerate?
A.In her calm,motherly voice she said,“By the end of winter,...”(Paragraph 2)
B.With the grace that only experience can bring,she struggled to...(Paragraph 4)
C.,she still managed to look both helpful and interested.(Paragraph 4)
D,she managed to act as though I wasn,t an annoying little girl.(Paragraph 4)
5.What can we infer from the passage?
A.The author was very annoying as a girl.
B.The author was diligent when she was young.
C.The author was from a poor family.
D.In general,children can enjoy themselves when it was snowy.

参考答案
一、
1.解析:through  用孩子的眼光看世界。
答案:through
2.A
3.learning
4.解析:because 因为他们本能地知道他们最终是可以学会走路的。
答案:because
5.others
6.practical
7.teaches
8.解析:when(if)随着孩子长大,他们学会了讲面子,变得实际了,摔倒时不像小时候那样快速起来了。
答案:when/if
9.解析:tear down是固定搭配,意思是“拆除”。
答案:can
10.解析: anything is possible一切皆有可能。
答案:anything
二、
1.C   2.A   3.B   4.D   5.A   6.C   7.D   8.A   9.B   10.C   11.B   12.D   13.C   14.B   15.A
三、
Ⅰ.
The writer tells us how her teacher helped put on her boots on a snowy day despite the fact that she was annoying,showing us a teacher loving her students very much.(32 words)
Ⅱ.
1.B
2.解析:事实细节题。从最后一句“I didn,t want to lose them,so I put them into the toes of my boots.”可知小女孩把手套塞进靴子里头,才使得老师费很大劲才帮她把靴子穿上。
答案:A
3.解析:推理判断题。从最后一段知道老师给她穿了四次靴子。
答案:D
4.解析:事实细节题。从第四段得知,老师努力克制自己不把我当做一个淘气的小孩子,说明老师的体贴和体谅。
答案:D
5.解析:推理判断题。由于原文有as though 1 wasn,t an annoying little girl,此题容易误选A,其实A是一个细节,而推理判断的答案在原文中是不能直接找到的。而从an exciting day for every child可以推断:孩子们喜欢下雪天。
答案:D

 

 

 

  评论这张
 
阅读(106)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017