注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

高考英语选修7Unit 2 Robots检测题  

2012-05-18 11:24:35|  分类: 【高三试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

绝美的山村田园【图文】 - 金色阳光 - 金色阳光的博客

 

高考英语选修7Unit 2  Robots检测题 

 

一、语法填空
A new campaign to ban smoking in taxis is part of a wider push to clean up  the city,s image before the 2010 World Expo(2010年世界博览会).The Shanghai Dazhong Taxi,a taxi company,said drivers  1  (find)smoking in their cabs could “possibly” be fined or even temporarily banned  2  working.Signs  3  (place)in all of the taxi company,s 9,100-strong fleet(车队)saying “No Smoking in Taxis.Welcome to Shanghai World Expo”.
“We hope the sanitation(卫生环境)of cabs in the city will be improved through our no-smoking campaign,  4  is a mutual benefit for  5  drivers and passengers.”
Dazhong said it would  6  (close)monitor the campaign,s progress.
Drivers caught smoking will undergo the companys training and inspection program.“Cabs found to have cigarette smell will be called back”,Zhao said.
Many taxi drivers smoke  7  (relax)from working long hours.The official admitted  8  would not be an easy task to achieve a total smoke ban in a short time.
“Promoting nonsmoking taxis in the whole city is  9  long journey,” Zhao said.“  10  having a long way to go,we are confident of fulfilling our ‘smokefree taxi’ program in the city through our diligence.”
二、完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Before India gained independence, a few young men from the villages wanted to free India from the foreign rule. They needed material wealth to  1  the British out of India, so they started collecting  2  in the Indian village.
One day,they got inspired to collect  3  things as well. They went from door to door carrying a huge bag, which gradually was  4  with coins and gifts. As they went, a one legged beggar kept following them, but the young men did not mind.
At the  5  of the day, they entered a house to see what they had collected. The beggar also wanted to enter, but since he was not a member of the group, they did not  5  him in. The beggar said to them, “I walked such a  7  distance right behind you. You want freedom; I also want freedom. Our motherland is not only your property but also my property.”
  8  , the young men got mad and told the beggar to go away. Then one of the men felt sorry for him, so they decided to  9  him the things they had collected. While the beggar was looking at the gifts in their bag, most of them were showing no  10  for him. Then suddenly the beggar opened up the bag that he had been carrying. It  11  a few coins and some rice. He threw all the contents into their bag without  12  .
Immediately,  13  of gratitude(感激) started to run down the faces of all the members of the revolutionary group, because he had  14  all that he had to their cause. On that day, they had visited so many rich families, who had given them next to nothing. They were deeply  15  by the beggar,s contribution.
1.A.grow                   B.help
C.throw                    D.pick
2.A.information             B.seeds
C.papers                   D.money
3.A.material                B.mental
C.mysterious               D.valuable
4.A.decorated               B.filled
C.satisfied                  D.annoyed
5.A.beginning               B.front
C.end                      D.middle
6.A.drop                   B.allow
C.promise                  D.engage
7.A.long                   B.near
C.little                     D.short 
8.A.Probably                B.Basically
C.Briefly                   D.Originally
9.A.serve                   B.show
C.offer                     D.lend
10.A.courage                B.interest
C.respect                   D.disappointment
11.A.included               B.seized
C.hosted                   D.contained
12.A.difficulty              B.hesitation
C.limits                    D.reasons
13.A.laughter               B.sweat
C.tears                    D.blood
14.A.taken                 B.wasted
C.lost                     D.given
15.A.discouraged            B.moved
C.excited                  D.surprised
三、阅读理解
专题训练(八)  说明文的阅读(1)
◆方法点拨
说明文即说明事物的文章。从内容上看,主要涉及科技、社会和文化生活等领域。它以介绍科学实验研究成果、人文地理知识等社会生活中值得关注的变化为主。
说明文有一定的说明顺序和说明方法,如空间顺序、时间顺序等,其大体的成篇布局是:
(1)总体叙述要说明的对象(文章主旨)+细节说明(细节理解)+概括评述(推理判断);
(2)事物现象或变化(文章主旨)+细节或原因阐述(细节理解)+引发的后果和相关启示(推论)。
 ◆活学活用
 阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
(2010年广州高三英语调研测试)School phobia is a type of illness which causes students to be afraid to go to school.This condition is most commonly seen in children,typically between the ages of 813,and it can be very upsetting ,especially  if it is allowed to progress.Symptoms include stomach aches,tiredness,shaking,a racing heart and frequent trips to the toilet.
This common phobia is associated with a wide variety of causes.Most commonly it is the result of separation anxiety,but it can also be caused by different kinds of stress.A child who has recently moved,suffered a loss,or gone through a divorce may develop school phobia,and phobias can also develop in response to bullying(欺侮),an unrecognised learning disability,and poor selfimage.Understanding the cause of a school phobia is an important step in providing treatment.
A child with school phobia usually refuses to go to school,or protests violently.He or she may become physically ill when ordered to school,or pretend to be sick to avoid going.When the child arrives at school,he or she may run away,or develop behavioural problems in class and on the playground.When school is discussed,the child can become impatient,upset or angry.
Many techniques can be used to manage school phobia,but research suggests that much more effective treatment is required for school phobia to prevent problems developing in later life.Children with this condition usually benefit from seeing a psychologist or doctor who can help the child and provide assistance to help parents and school officials support the child.As soon as a school phobia is identified,parents should take action too.Like other phobias,school phobia gets worse the longer it is left untreated,and it can interfere with a childs success in school.Adjustments can be made at home and in the classroom to help.If bullying is a cause,for example,the bullying situation should be solved.A teacher can meet the child at the door and take him or her to class,and provide support so that the child feels a friendly adult is always available.
Changes at home can include supportive language from parents,along with support like assistance with homework.If a child lacks confidence,parents may encourage the child to take up new hobbies that will help them to feel good about themselves.Parents might also talk to their children about their own fears of school and how they got over them,and their own enjoyment of school and schoollike activities.
By following these methods we can help children to dispel their school phobia.
根据所读短文,选择最佳答案。
1.Which of the following topics is NOT discussed in the passage?
A.The definition of school phobia.
B.The history of school phobia.
C.The causes of school phobia.
D.The effects of school phobia.
2.What is a useful treatment for school phobia according to the passage?
A.Parents should allow their children occasional days off.
B.Teachers should be stricter with students.
C.Children should be helped to develop a sense of achievement.
D.Children should be regularly sent to psychologist.
3.The underlined word “dispel”(the last paragraph)probably means “___________”.
A.accept               B.realize
C.forget               D.overcome
4.Which of the following statement might the author agree with?
A.School phobia is most often suffered by middle school students.
B.School phobia may have bad influence on childrens future life if neglected.
C.Children with school phobia should not be given medical treatment.
D.Most children with school phobia are pretending to be ill.
5.What are some of the reasons for school phobia mentioned in the passage?
A.Bullying,recent divorce and moving to a new area.
B.Learning disability,impatience and poor concentration.
C.Stomachache,poor school performance and aggressive teachers.
D.Shaking,lack of confidence and few friends.

参考答案
一、
1.解析:过去分词作定语,表示“被发现抽烟的司机”。
答案:found
2.解析:动词与介词的固定搭配,be banned from doing sth.意思是“被禁止做”。 
答案:from
3.解析:已经被放置,用现在完成时态的被动语态。
答案:have been placed
4.解析:which引导非限定性定语从句。
解析:which
5.解析:〖JP3〗根据上下文的意义,这项运动是对司机和乘客双方都有好处的,所以填both。〖JP〗
答案:both
6.解析:修饰动词monitor,用副词closely,表示接近地、严密地(监控)。
答案:closely
7.解析:动词不定式作目的状语,许多出租车司机吸烟的目的是为了放松。
答案:to relax
8.解析:it在这里充当admitted后面的宾语从句中的形式主语,真正的主语是后面的动词不定式to achieve a total smoke ban in a short time.
答案:it
9.解析:不定冠词的用法,表示“一个,一段”。
答案:a
10.解析:表示“尽管,虽然”。
答案:Despite
二、
1.C   2.D   3.A   4.B   5.C   6.B   7.A   8.D   9.B   10.C   11.D   12.B   13.C   14.D   15.B
三、
1.解析:事实细节题,全文没有提到厌学症的过去有什么症状
答案:B
2.C
3.解析:词义猜测题   综观全文可知,作者提出了帮助孩子 “克服厌学症”的几个建议。
答案:D
4.解析:从“Like other phobias,school phobia gets worse the longer it is left untreated,and it can interfere with a childs success in school”可推知答案。
答案:B
5.A

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(117)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017