注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

中考英语试题分类汇编专题九、任务型阅读(回答问题)  

2012-06-16 15:02:00|  分类: 【初中试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

扇画艺术 - 金色阳光 - 金色阳光的博客

 

中考英语试题分类汇编专题九、任务型阅读(1)  

 

考点一、回答问题

(2010·湖北省黄冈市,三,6)阅读短文,根据所给语境,按要求完成下列各题

(3)

My son Joe started dating a young lady whose father worked in a police station.Joe was interested in working there.And he came home one day and he said, “I’m taking the police test.”When he graduated ,they assigned(分配)him to East New York where I started my career. (1)However,Joe’s brother,John wanted nothingto do with police or firefighters.He wanted to be the “next Donald Trump”,a millionaire(富翁)well-known in America.But in 1984,I came down with throat cancer.He noticed how the guys I worked with in the fire department(消防队)took care of us.He decided to be a firefighter.

Both the boys would call we when they were working.John would always call around four o’clock ,and that particular(特别的)night ,September 10,we spoke for a few minutes.And I said, “I love you.”and he said, “I love you.”Joe called me in the morning and told me to turn on the television ,that a plane just hit the Trade Center(世贸大厦).(2)I just said, “Be careful.I love you ”He said, “I love you ,too.”That was it.

  We had the boys for John for 36 years,Joe for 34 years .It’s not many people that the last words they said to their son or daughter were “I love you,”and the last words that they heard were “I love you.”So,that makes me sleep at night.

74.将(1)处翻译成汉语。

________________________________________________________

75.。根据短文内容,完成下面的句子。(每空一词)

Joe was a _________,while his brother,John,was a firefighter.The two brothers were both_________when the Trade Center was destroyed.

76根据(2)处完成下面的句子。(每空一词)

I just _________him _________be careful and I loved him.

【答案】

74.但是Joe的弟弟,John一点儿也不想做警察或消防员

75.Policeman  dead

76.told  to

 

(2010.湖南长沙  阅读下面的材料,然后根据材料内容回答所提问题。计10分)

 

Some countries are better than others at looking after the environment.In Europe,Germany(德国)and northem European countries work very hard to improve the environment.The people in Germany put their rubbish into different bags-paper in one bag,plastic in laws that do not allow people to burn too much coal.

In  the 1970s ,as people learned more about environmental problems,the “Green”movement(运动)began and soon spread all over Europe.The “Green ”movement tries to get governments to protect the environment.It collects information about how industry is damaging(毁坏)the environment and tells newspapers.

61.Which countries in Europe work very hard to improve the environment?

62.Who put rubbish into different bags?

63.Can the people in Germany burn too much coal?

64.When did  the “Green “movement begin?

65.What does the “Green”movement  try to do?

【答案】

61.Germany(德国)and northem European countries work very hard to improve the environment.

62. The people in Germany put their rubbish into different bags

63.No.

64.In the 1970s

65. The “Green ”movement tries to get governments to protect the environment.

 

(2010·山西省,VI,10)阅读下面短文,简要回答所给问题。

Internet is educational . Many people think children should be allowed to surf  the Internet as they wish . In this way ,they can look through different subjects on different kinds of websites according to their own interest . But in my opinion ,children should always be watched while surfing the internet .

Many websites have information and pictures that children should not see .There are many things that children don’t understand .All of these may have some bad influence on children ‘s development . Also , it is dangerous to let childern use chat rooms by themselves .Many parents tell their children not to talk to strangers on the street , so they should be careful of whom their children talk to on the internet,too . What’s more , sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children’s eyes , so parents should monitor(监视) the time that childen spend on the internet .

     In a word ,children should be kept away anything that could be bad for them . I strongly believe that it is necessary for paents to watch their children when they use internet .

66 .Is the Internet educational all the time ?

67 . What do the parents tell children to do when they meet strangers on the street ?

68 .Why shouldn’t children sit in front of a computer for a long time ?

69 .Who can help children stay away from the bad influence on the Internet ?

70 . What does the writer want to tell us in the passage ?

【答案】 66.  No , it isn’t .                        

67.Parents/They tell children not to talk to strangers/them ( on the street ) ./ Not to talk to strangers / them (on the street ) .

68.Because it is bad /not good for children’s/ their eyes .

69.Their parents /Parents (can help children stay from the bad influence on the Internet ).

70.The writer wants tells us (that) children should always be wached while surfing the Internet . / (Chilrden should always be watched while surfing the Internet . /The writer wants to tell us (that) it is necessary for parents to watch their children when they use the Internet  . / It is necessary for parents to watch their children when they use the Internet .

 

(2010·湖北省荆州市,Ⅸ,1)阅读下面的短文,并根据短文内容用完整的句子回答问题。

At a special ceremony(仪式), a special award was offered

to a group of students from Changjian University on February 11,

2010. They were brave enough to help save two boys from

Changjiang Rive. All the students were there except three, who lost

their lives when they tried to save the boys.

On the afternoon of October 24, 2009, some students were    

taking a trip to Changjiang River. Suddenly two boys fell into the river. Some of them quickly jumped into the water and saved one boy. However, things didn’t go so well when they tried to save the other one. More students joined in, and, hand in hand, they formed a human wall. Finally the other boy was saved.

However, the human wall broke down and many students were swept away by the rushing water. At that moment several members of a winter swimming team nearby came to help and succeeded in saving many of the students. But the three of them, who were only 19, were nowhere to be found.

76. What did the students receive at the ceremony?

   ___________________________________________________________________________

77. Were all the students who saved the boys at the ceremony?

   ___________________________________________________________________________

78. What was described in the second paragraph?

   ___________________________________________________________________________

79. Why were many students rushed away by the water?

   ___________________________________________________________________________

80. What’s your idea after reading this story?

   ___________________________________________________________________________

【答案】76. (They received) a special award.  77. No, they weren’t.  78. (How) the students saved the two boys.  79. Because the human wall broke down.  80. Answers vary. (sample answers) The students were all heroes. / The students were all brave enough. / We should do as the students did. / We should learn from the students. / …

 

(2010湖南省娄底市D)www.zk5u.com中考资源网阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。www.zk5u.com中考资源网(10分)www.zk5u.com中考资源网

New rules and behaviour standards(行为规范) for middle school students came out(颁布)www.zk5u.com中考资源网 in March. Middle schools are going to use a new way to decide who the top students are. The best students won’t only have high marks. The following are some of the new rules.

Tell the truth. Have you ever cheated(作弊) in an exam? Don’t do it again! That’s not something honest students should do.

Do more at school. Good students love animals and care for other people. April is Bird loving Month in China. Is your school doing anything to celebrate it? You should join! In that way, you can learn more about animals and how to protect(保护)www.zk5u.com中考资源网 them.

Be open to new ideas. Have you ever thought people could live on the moon? Maybe you’ll find another earth in space in the future. Everyone’s new ideas are important.

Protect yourself. Has a thief ever taken money from one of your classmates? Don’t let it happen to you. If you have to go back home late, you should let your parents know.

Use the Internet carefully.  The Internet can be very useful for your study. But some things on the Internet aren’t for kids, so try to look at the good web pages(网页)www.zk5u.com中考资源网. You can use the web pages for fun or homework.

36. What should the best students do in an exam? 

                                                                          

37. What should you do if you have to go back home late?.

                                                                            

38. What can the children use the good web pages for? 

                                                                          

39. When did the new rules come out? 

                                                                           

40. Which new idea do you think may come true? 

【答案】  36.They should not cheat./ They should be honest.

37.We should let our parents know.

38.For fun or homework.   

39.In March.

40.People could live on the moon in the future.

 (2010 .河北省卷 Ⅸ.  任务型阅读 ,计 10 分) 

Close  your  eyes  for  a  minute  and  imagine  what  life would be like if you couldn’t see. Imagine having to read this page, not with your eyes but with your fingers. How do you feel, then?

With medical knowledge and skills today, two-thirds of the  world’s  42  million blind  people  should  not  have  to suffer  (受苦).  Unluckily,  rich countries have this knowledge, but developing countries do not.

ORBIS  is  an  international  charitable  organization  (慈善组织).  Its  goal  is  to  help  fight blindness all over the world. Inside a DC-8 airplane, there is a teaching hospital with television room and classroom. Doctors are taught the latest technology of helping the blind get sight again here. ORBIS is always trying to keep a closer relation among countries.

ORBIS  helps  those  developing  countries  by  providing  sight-saving  training.  It  has  taught over 35,000 doctors and nurses. They continue to treat thousands of blind people every year. They have travelled around the earth 3 times, visited 76 countries and treated over 20,000 blind people. They need your help to continue their work and free people from blindness.

For just $38, you can help one person see; for $380 you can bring sight to 10 people; $1,300 helps train a doctor new skills; and for $13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see again. Your love can help them open their

eyes to the world.

 

76 题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);77 题完成句子;78~79 题简略回答

问题;80 题将文中划线句子译成汉语。

76. Both rich and developing countries have the knowledge of helping blind people.【     】

77. ORBIS’ goal is to  __________

78. How many doctors and nurses has ORBIS taught?                               

79. What can you do for $380 according to the passage?                            

80. __                                      _    

【答案】76 F  77 help  fight blindness all over the world. 

78 over 35,000 doctors and nurses.

79 you can bring sight to 10 people;

80 你的爱可以帮助他们睁开眼睛看世界

(2010山东省潍坊市 七、阅读表达 ,满分10分)

阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题

Since 1850 ,the temperature of Earth’s surface has increased about 0.6℃.Scientists predict it may warm much more by the end of this century, Who’s turning up the heat? Well,it seems that we are! Some of this global warming may be natural. However ,nearly all scientists now agree that most of it is due to people’s actions. Over the past 150 years, we’ve added huge amounts of certain gases, expecially carbon dioxide(Co2)to the air.These gases can keep heat near Earth’s surface, so more carbon dioxide means more heat is kept near Earth’s surface. Global warming may change the weather in ways that lead to more severe storms, floods and droughts.

We add carbon dioxide to the air when we burn things, especially fossil fuels. Fossl fuels are energy sources formed from the remains of plants and animals that lived millions of years ago. Coal, oil ,and natural gas are all fossi fuels. People in the United States and other countries started burning large amounts of fossil fuels more than a century ago. The amount of fossil fuels being burned each year has been increasing worldwide. The more we burn,___________.

What can we do to help? Nowadays to live a low-carbon life is quite popular in the world. Low-carbon means to reduce the amount of carbon dioxide. Saving energy and reusing are the key words .In fact ,even the simplest everyday activities can make our lives low-carbon.

1.      What problem can global warming cause?(根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________

2.      What are fossil fuels?(同上)

 

3.      请将第一段中的划线句子翻译成汉语。

 

4.      请根据第二段内容,将最后一个句子补充完整。

The more we burn,_____________________________________________

5.      请写出日常生活中的一种“低碳”行为(用英语写一个句子)

_____________________________________________________________

 

【答案】1 Global warming may change the weather in ways that lead to more severe storms, floods and droughts.

2 Fossl fuels are energy sources formed from the remains of plants and animals that lived millions of years ago. Coal, oil ,and natural gas are all fossi fuels.

3在过去的150年间,我们向空气排放了大量这类气体,特别是二氧化碳

4 The more we burn, the more carbon dioxide will be produced

5We’d better go to school by bike or on foot.

(2010·山东省莱芜市,七,10)阅读短文,根据要求完成下面各小题。

Confidence is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude (态度).A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chance to make themselves successful. But how to be more confident? Here are some suggestions:

·Speak loud   When you are not confident, you can't do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The .high voice can help you become more confident.

·Play sports   Physical exercise makes you tired but completely relaxed. [83] A strong body helps you be full of confidence.

·Encourage yourself  Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you've done.

·Get rid of (消除) fear  Fear comes along with failure (失败). But it's easy to overcome (克服) if you know that failure is part of your life. Don't hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.

·Pick up a hobby   If you like singing, sing as much as you can. [84] In some ways, a hobby can make you outstanding. And it will make you happy and confident.

A.根据短文内容简要回答问题。

81.How many suggestions can help you to be more confident?

____________________________________________________________

82.How Call you encourage yourself?

____________________________________________________________

B.将短文中划线的句子译成汉语。

83.____________________________________________________________

84.____________________________________________________________

C.请给短文拟一个适当的标题。

85.____________________________________________________________

【答案】81.Five suggestions./5.

82.Give myself/yourself praise for the good things I've/you’ve done·

83.强健的体魄有助于你充满自信。

84.在某些方面,爱好使你变得出众。

85.How to be more confident? Suggestions to be more confident/Suggestions for confidence

 

(2010·山东省菏泽市,四,10)阅读下面短文,完成有关任务。

 

It was 6:00 on a Monday morning. With his books in his bag, 13-year-old James Mwangi was on his way to school, the Mcedo-Beijing school in a slum(贫民窟)in the Kenyan capital of Nairobi (肯尼亚首都内罗毕). This school was built in 2001 with the help of China, for children from poor families.

     After getting to school, Mwangi went straight to his class to do his class work. It is usual that pupils in this school prepare for their lessons before the teacher comes.

     To study in the school was once a dream for the poor boy. His mother made a living by washing clothes for others. Some days she took home nothing, and some days she could get about $ 3 — it was hardly enough to buy them a full meal for a day.

     Before joining the Mcedo-Beijing school, Mwangi was at home with his seven brothers, collecting garbage (垃圾). The school is giving these children hope for the future by providing    a chance to get education.

     “For me, education is the best gift,” said Mwangi.

任务一:根据短文内容,简要回答下列问题。

61. How old was Mwangi?

___________________________________________________________________________

62. Which country helped build Mwangi’s school?

___________________________________________________________________________

63. How did Mwangi’s mother make a living?

___________________________________________________________________________

任务二: 把短文中划线的句子译成汉语。

64. ___________________________________________________________________________

任务三:请给短文拟一个恰当的标题。

65. ___________________________________________________________________________

【答案】61. (He was )13 (years old).

62. China.

63. (By) washing clothes for others. / She washed clothes for others.

64. 对这个贫苦的孩子来说,入学读书(学习)曾经是一个梦想。

65. Education is the best gift. / Mwangi’s best gift. / The best gift.

(2010·湖北省黄石市,Ⅷ.,6)

C

       Do you know why different animals or pests (害虫) have their speeinl colors ?Colors in them seem to be used mainly to proteet themselves .

       Some birds like eating locusls, But binrds cannot easily catch them . Why ? It is because locusts change their colors together with the change of the colors of crops . Qhen crops are green , locusts look green . But as the harvest time comes . locusts change to the same brown color as crops have . Some other pests with different colors from plants are casily found and caten by others . So they have to hide themsclves for lives and appear only at night .

       If you study the animal life , you’ll find the main use of colors is proteeting them . Bears(熊), lions and other animals move quietly through forests . They cannot be seen by hunters . This is because they have the colors much like the trees .

       Have you ever noticed an even strange cat ? A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid (液体) when it faces danger . While the liquid spreads over , the encmies (敌人) cannot find it . And it quickly swims away . So it has lived up to now though it isn’t strong at all .

根据短文内容,按要求完成下列各小题。

B. 回答问题。

73.Why do different animals or pests have their special colors ?

______________________________________________________________________________

74. How do locusts protect themselyes ?

______________________________________________________________________________

75. What does that kind of fish in the sea do with the danger it faces ?

______________________________________________________________________________

【答案】

73.Bcause animals mainly use colours to protect themselves

74.By changing their colours with the change of the colours of crops

75.It sends out a kind of very black of liquid.

 

(2010·黑龙江省鸡西市,V.,10)

  Shanghai-born novelist Lu Shi’e wrote a fantasy novel called New China in 1910. In the book he described a dream where trains were running underground, an iron bridge crossed the Huangpu River and Shanghai hosted a successful World Exposition in the underdeveloped Pudong area at that time. The blueprint(蓝图) described in the novel became real exactly after 100 years.

   On May 1, 2010, the World Exposition, with 158 years of history, drew back its curtain from Shanghai. According to a source at the Organizing Committee (组织委员会)of the World Exposition 2010 Shanghai, it is expected to attract more than 70 million visitors, making it the most popular exposition in history. It is also the first time the World Exposition is held in a developing country.

   About 600 years ago, Shanghai was just a small fishing village in China’s eastern coastal area. It grew into a commercial(商业的)city thanks to its prosperous(繁荣的)port and, over the course of 100 years, Shanghai became among the first Chinese cities to open its doors to the world. Along the way, it became the economic and commercial hub of China.

Today, Shanghai is developing into an international metropolis(大都会).

Answer the following questions according to the passage.

81. Was the novelist Lu Shi’e born in Shanghai?

 

82. When did the blueprint become real ?

 

83. How many visitors will Shanghai Exposition attract according to the source?

 

84. What was Shanghai like about 600 years ago?

 

85. What’s the passage mainly about?

  

【答案】(E) 81. Yes, he was.          82. After 100 years./ In 2010. /On May 1,2010.

83. More than 70 million visitors.      84. A small fishing village .

85. Shanghai’s history/ development/ yesterday and today/change.

      Or: The history / development/ change of Shanghai.

 

(2010·北京市,八,10)阅读短文,根据短文内容回答问题。

       Chinatown is the name given to an area in the middle of London. It is just between Leicester Square and Shaftsbury Avenue. Gerrard Street is at the center and is the most important street in the area. There is a large Chinese community(社区) with a lot of Chinese restaurants, Chinese supermarkets and shops in this street.

In the 1950s, it was a poor area and everything was very cheap. At the same time, the world rice market changed and thousand of farm workers in Hong Kong lost their jobs. They began arriving in London to look for work. They found jobs in the restaurants in this area. Many British people like Chinese food, and the restaurants were popular.

These restaurant workers often worked 17 hours a day and had no time to learn English. As more Chinese arrived, more shops and businesses grew up. Wives came and joined their husbands and children came and joined their fathers. The community grew, and Chinatown was born.

In the 1970s and 1980s, British-born Chinese started to have a better education and this brought economic(经济的) success to the area. Many families moved out of Chinatown, and there was more space for businesses. Gerrard Street become a street only for visitors and was soon a popular place for tourists.

Now everyone knows about London’s Chinatown. During the Chinese New Year, the streets are seen with flags and thousands of Chinese go into the streets. For most of the year, though, Londoners and tourists go there mainly for the food in the Chinese restaurants. They best restaurants are the ones where the Chinese eat.

65. Is this Chinatown in the middle of London?

66. Ws the area rich or poor in the 1950s?

67. Why did the restaurant workers have not time to learn English?

68. When did British-born Chinese start to have a better education?

69. What are the main points about Chinatown in this passage?

【答案】65.Yes  66.It was poor  67.Beacuse they often worked 17 hours  a day

  68.In the 1970s and 1980s  69.Where it is and how it has developed.

 

(2010四川达州  任务型阅读 计5分)

(65)Da Shan, a Canadian, is perhaps China’s most famous foreigner. He speaks Chinese well. He was born in 1965. He(66)started to learn Chinese when he studied at Toronto University. In order to remember more Chinese words, (67) wrote ,he, them ,often , on, cards, down , small .  But he would only memorize words he met with while reading, listening or talking in the following two weeks. “There’s no use learning words that don’t appear often,”he said. “And the best way to learn a foreign language is to keep using it and understand the culture behind it, Or you’ll forget everything quickly.”

Da Shan says it is important to get into the language environment. (68)与中国朋友交谈has helped him learn not only the words, but also the country and its people.

任务1:请将(65)处的句子翻译成汉语。

65.                                                

任务2:请用适当的词替换(66)处的单词。

    66.                                                

任务3:将(67)的单词组合成一个完整的句子。

67.                                                   

任务4:将(68)处的短语译成英语。

68.                                                   

任务5:请回答下面的问题。69.What does Da Shan think is the best way to learn a foreign language?                                                         

【答案】65.大山,加拿大人,或许是在中国最有名的外国人。

66. began

67. he often wrote them down on small cards .

68. Chatting/Talking with Chinese friends        

69. He thinks that the best way to learn a foreign language is to keep using it and understand the culture behind it.

 

(2010·辽宁省沈阳市,四,10)

A

54. How much does it cost children under 4 to travel Hawaii?

 

     55. What kind of hotel will be provided?

 

     56. When is County Animal Hospital open?

 

     57. Where is County Animal Hospital?

 

     58. Do you need any pay to visit County Animal Hospital?

【答案】54.$1,000.55.5-star hotel.

56.From 10:00 am to 6:00 pm.  57.(At)220 Ring Road,Southampton.58.No
 

 

 

偶然中相遇.有缘不容易.也许天注定.错过多可惜.明知相思苦.寸心难言尽 .金色阳光祝朋友平安快乐!

金色阳光的日志总导航 - 金色阳光 - .金色阳光的日志总导航 - 金色阳光 - .

金色阳光

  代 码 讲 解

金色阳光

  音  画  制  作  室

金色阳光

 日志装饰方法

金色阳光

多种链接导航

金色阳光

  电   脑   技   术

金色阳光

   精  美  边  框

金色阳光.

   多 款 欢 迎 栏

金色阳光

    我的百草园

金色阳光

  喜  庆  灯  笼

金色阳光

  养  生  健  身

金色阳光

 PS制作教程

金色阳光

  Flash 教 程

金色阳光

  精  美  图  片

金色阳光

  结  题  报  告

金色阳光

 高考满分作文

金色阳光

  教  育  教  学

金色阳光

 质 量 分 析

金色阳光

考试加油站

金色阳光

 教 学 总 结

金色阳光

 教 学 计 划

金色阳光

 子 女 教 育

金色阳光

 教 学 资 料

金色阳光

 初 中 试 题

金色阳光

 小 学 试 题

金色阳光

 高 中 试 题

金色阳光

 教 案 学 案

金色阳光

 说 课 反 思

金色阳光

高考作文题

  

  评论这张
 
阅读(220)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017