注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

高考英语试题汇编—阅读理解  

2012-05-11 10:45:59|  分类: 【高三试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


 

 

 高考英语试题汇编—阅读理解

 

2011年 (全国卷)
第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。
A
When milk arrived on the doorstep
When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldn’t take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.
Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note—“Please add a bottle of buttermilk next delivery”—and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically(魔术般)appear.
All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldn't freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table,  having a cup of tea a nd telling stories about his delivery.
There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk thus making it difficult for milkmen to compete (竞争). Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practiced to have a delivery service.
Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. 1 took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my son's friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.
56. Mr. Basille gave the boy a quarter out of his coin changer      .
A. to show his m agical power  
B. to pay for the delivery
C. to satisfy his curiosity    
D. to please his mother
57. What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boy's house?
A. He wanted to have tea there.  
B. He was a respectable person.  
C. He was treated as a family member.
D. He was fully trusted by the family.
58. Why does home milk delivery no longer exist?
A. Nobody wants to be a milkman now.  
B. It has been driven out of the market.  
C. Its service is getting poor.
D. It is forbidden by law.
59. Why did the author bring back home an old milk box?
A. He missed the good old days.
B. He wanted to tell interesting stories.  
C. He needed it for his milk bottles.
D. He planted flowers in it.
 
60.What was advertising like in the Middle Ages?
A. Merchants were employed to promote products.
B. Ad messages were shouted out in public places.
C. Product information was included in books.
D. Ad signs were put up in towns.
61. What does the word “This” in Paragraph 2 refer to?
A. Advertising in newspapers.
B. Including pictures in ads.
C. selling goods in markets.
D. Working with ad agencies.
62 The 18th century advertising was special in its________________
  A growing spending    B printing materials
  C advertising companies D attractive designs
63 Which of the following might be the best title for the text?
  A The Story of Advertising
  B The Value of Advertising Designs
  C The Role of Newspaper Adve rtising
  D The Development of Printing for Advertising
    C
  While small may be beautiful,tall is just plain uncomfortable it seems,particularly when it comes to staying in hotels and eating in restaurants.
  The Tall Persons Club Great Britain(TPCGB),which was formed six months ago to campaign(发起运动)for the needs of the tall.has turned its attention to hotels and restaurants Beds that are too small,shower heads that are too low ,and restaurant tables with hardly any leg-room all make life difficult for those of above average height it says.
  But it is not just the extra-tail whose needs are not being met. The average height of the
population has been increasing yet the standard size of beds,doorways,and chairs has remained unchanged
  “The bedding industry says a bed should be six inches larger than the person using it ,so even a king-size bed at 6'6"(6feet and 6 inches) is falling short for 25%of men,while the standard 6'3" bed caters for(满足需要)less than half of the male(男性)population,"said TPCGB president Phil Heinricy ,"Seven-foot beds would work fine."
  Similarly ,restaurant tables can cause no end of problems Small tables,which mean the long-legged have to sit a foot or so away from them are enough to make tall customers go elsewhere
  Some have already taken note,however At Queens Moat Houses’Caledonian Hotel in
Edinburgh.6'6" beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors,particularly Americans.
64 What is the purpose of the TPCGB campaign?
  A To provide better services
  B To rebuild hotels and restaurants[来源:学_科_网]
  C To draw public attention to the needs of the tall
  D To attract more people to become its members
65 .Which  of the following  might be a bed of proper length according to Phil Heirtricy? 
A .7 2        B. 7       C. 6 6      D .6 3 
66. What  may  happen to restaurants  with small  tables?
  A .They may lose some customers
  B. They may start businesses  elsewhere
  C .They have to find easy chairs to match the tables
  D .They have to provide enough space for the long—legged
67. What change has already been made in a hotel in Edinburgh?
  A .Tall  people  pay  more for  larger  beds
  B. 6 6   beds have taken the place of 6 3  beds
 C. Special rooms are kept for Americans
  D. Guest rooms are standardized
 68.What does the word “residents’’ in Paragraph 1 probably refer to?
  A.chickens    B.tomatoes    C.gardens         D.people
69.By saying “a win—win situation all around”,Ms.Gartin means that_______.
  A.she is happier and her garden bigger
  B.she may spend less and lose weight
  C.she is selling more and buying less
  D.she  has grown more varieties of vegetables
70.Why is vegetable gardening becoming increasingly popular?
  A.More Americans are doing it for fun.
  B.The price of oil is lower than before,
  C.There’s a growing need for fruits.
  D.The cost of living is on the rise.
71.Which of the following might be the best title for the ten?
  A.Family Food Planning           B.Banking on Gardening
  C.A Belt-tightening Move          D.Gardening as a Hobby  


      E
Wanted,Someone for a Kiss
We’re looking for producers to join US on the sound of London Kiss l 00 FM.You’Il work on the station’s  music programmes. Music production experience in radio is necessary, along with rich
knowledge of modem dance music.Please apply (申请) in writing to Producer Vacancies,Kiss 100.
Father Christmas
We’re looking for a very special person,preferably over 40,to fill our Father Christmas suit.
Working days:Every Saturday from November 24 to December l 5 and every day from December 17 to December 24 except Sundays, 10:30-16:00.
Excellent pay.
Please contact (联系) the Enterprise Shopping Centre,Station Parade,Eastbourne.
Accountants Assistant
When you join the team in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance
within all parts of the Revenue Division, dealing with post and other general duties. If you are
educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for
a school leaver or for somebody who has office experience.
Wealden District Council
Software Trainer
If you are aged 24-45 and have experience in teaching and training, you could be the person we
are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme
writing. You will be allowed to make your own decisions, and to design courses as well as present
them. Pay upwards of £15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to
Mrs R..Oglivie, Palmlace Limited.
72. Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?
   A. Producer Vacancies, Kiss 100.
   B. Mrs Oglivie, palmlace Limited.
   C. The Enterprise Shopping Centre.
   D. Wealden District Council.
73. We Iearn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who __
   A. is aged between 24 and 40
   B. may do some training work
   C. should deal with general duties
   D. can work for about a month
74. Which position is open  to recent school graduates?
   A. Producer, London Kiss.              B. Father Christmas.
   C. Accountants Assistant.               D. Software Trainer.
75. What kind of person would probably apply to Palmlace Limited?
   A. One with GCSE grade C level.
   B. One with some office experience.
   C. One having good computer knowledge.
   D. One trained in producing music programmes.
2011年 (新课标卷)
第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
When milk arrived on the doorstep
When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldn’t take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.
Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note-“Please add a bottle of buttermilk next delivery”-and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically appear.
All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to out house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldn’t freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery.
There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk, thus making it difficult for milkmen to compete. Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practical to have a delivery service.
Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. I took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my son’s friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk.
56. Mr Basille gave the boy a quarter out of his coin changer____.
A. to show his magical power.      B. to pay for the delivery  
C. to satisfy his curiosity.       D. to please his mother. 
57. What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boy’s house?
A. He wanted to have tea there.  
B. He was a respectable person.
C. He was treated as a family member.
D. He was fully trusted by the family.
58. Why does home milk delivery no longer exist?
A. Nobody wants to be a milkman now.  
B. It has been driven out of the market.
C. Its service is getting poor.            
D. It is forbidden by law.
59. Why did the author bring back home an old milk box?
A. He missed the good old days.          
B. He wanted to tell interesting stories.
C. He missed it for his milk bottles.        
D. He planted flowers in it.             
B
While small may be beautiful, tall is just plain uncomfortable it seems, particularly when it comes to staying in hotels and eating in restaurants.
The Tall Persons Club Great Britain (TPCGB), which was formed six months ago to campaign for the needs of the tall, has turned its attention to hotels and restaurants. Beds that are too small, showe heads that are too low, and restaurant tables with hardly any leg-room all make life difficult for those of above average height, it says.
But it is not just the extra-tall whose needs are not being met. The average night of the population has been increasing ye the standard size of beds, doorways, and chairs has remained unchanged.]
“The bedding industry says a bed should be six inches larger than the person using it, so even a king-size bed at 6′6″(6 feet and 6 inches) is falling short for 25% of men, while the standard 6′3″ bed caters for less than half of the male population.” Said TPCGB president Phil Heinricy, “seven-foot beds would work fine.”
Sililarly, restaurant tables can cause no end of problems. Small tables, which mean the long-legged have to sit a foot or so away from them, are enough to make tall customers go elsewhere.
Some have already taken note, however. At Queens Moat Houses′Caledoman Hotl in Edinburgh, 6′6″beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors, particularly Americans.
60. What is the purpose of the TPCGB campaign?
A. To provide better services.      
B. To rebuild hotels and restaurants.
C. To draw public attention to the needs of the tall.
D. To attract more people to become its members.
61. Which of the following might be a bed of proper length according to Phil Heinricy?
A. 7′2″.    B. 7′        C. 6′6″                D. 6′3″
62.What may happen to restaurants with small tables?
A. They may lose some customers.          
B. They may start businesses elsewhere.
C. They have to find easy chairs to match the tables.
D. They have to provide enough space for the long-legged.
63. What change has already been made in a hotel in Edinburgh?
A. Tall people pay more for larger beds.
B. 6′6″beds have taken the place of 6′3″beds.
C. Special rooms are kept for Americans.
D. Guest rooms are standardized.
C
Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husband’s income. So this year she did something more than a hobby: She planted vegetables in her yard. For her fist garden, Ms Feeley  has put in 15 tomato plants, and five rows of a variety of vegetables. The family’s old farm house has become a chicken bourse ,its residents  arriving next month. Last year, Ms.Rita Gartin kept a small garden. This year she has made it much larger because, she said ,“The cost of everything is going up and I was looking to lose a few pounds too; so it’s a win-win situation all around.”
They are among the growing number of Americans who, driven by higher living costs and a falling economy(经济), have taken up vegetable gardening for the first time. Other have increased the size of their existing gardens. Seed companies and garden shops say no since the 1970s have there been such an increase in interest in growing food at home. Now many gardens across the country hacek been sold out for several months. In Austin, Tex., some of the gardens have a three-year waiting list.
George C.Ball Jr, owner of a company, said sales of vegetable seeds and plants are up by 40%, over last year, double the average growth of last five years. Mr.Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years. The big one is striking use in me cost on food like bread and milk, together with the increases in the price of fruit and vegetables. Food prices have increase of higher oil price. People are driving less, taking fewer vacations, so there more time to garden.
64. What does the word “residents” in Paragraph 1 probably refer to?
A. chickens   B. tomatoes    C. gardens    D. people
65. Why is vegetable gardening becoming increasingly popular?
A. More Americans are dong it for fun.
B. The price of oil is lower than before.
C. There’s a growing need for fruits.
D. The cost of living is on the rise.
66. Which of the following might be the best title for the text?
A. Family Food Planning     B. Banking on Gardening
C. A Belt-tightening Move   D. Gardening as a Hobby
D
Wanted, Someone for a Kiss
We’re looking for producers to join us in the second of London 100FM. You’ll work on the station’s music programmes. Music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music. Please apply(申请) in writing to Producer Vacancies, Kiss100.
Father Christmas
We’re looking for a very special person preferably over 40, to fill our Father Christmas suit.
Working days: Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December17 to December24 except Sunday, 10:30—16:00
Excellent pay.
Please contact(联系)the Enterprise Shopping Center, Station Parade, Eastbourne.
Accountants Assistant
When you join the them in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division, dealing with post and other general duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver of for somebody who has office experience.
Wealden District Council
Software Trainer
If you are aged 24-45 and have experience in teaching and training, you could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make our decision, and to design courses as well as present them. Pay upwards of £15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited.
67. Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?
A. Producer Vacancies, Kiss 100.  B. Mrs R. Oglivie, Palmlace Limited.
C. The Enterprise Shopping Centre  D. Wealden District Council.
68. We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who __________________.
A. is aged between 24 and 40     B. may do some training work
C. should deal with general duties   D. can work for about a month
69. which position is open to recent school graduates?
A. Producer,London Kiss.
B.Father Christmas.
C. Accountants Assistant
D.Software Trainer
70.What kind of person would probably apply to Palmace Limited?
A.One with GCSE grade C level.
B. One with some office experience.
C. One having good computer knowledge
D. One trained in producing music programmes.
参考答案
56.C 57.D 58.B 59.A 60.C 61.B 62.A 63.A 64.A 
65.A 66.A  67.A 68.D 69.C 70.C
2011年 (北京卷)

第三部分:阅读理解(共两节,40分)
第一节(共15小题;每小题2分,共30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
ks5u.com
A
“I Went Skydiving at 84!”
As a young girl growing up in the 1930s, I always wanted to fly a plane, but back then it was almost unheard of for a woman to do that. I got a taste of that dream in 2011,when my husband arranged for me to ride in a hot air balloon for my birthday. But the experience turned out to be very dull. Around that time,I told my husband that I wanted to skydive. So when our retirement community(社区)announced that they were having an essay competition and the topic was an experience of a lifetime that you wanted to have, I decided to write about my dream.
In the essay, I wrote about my desire to skydive, stating George Brush Sr. did it at age 80. Why not me? I was just 84 and in pretty good health. A year went by and I heard nothing. But then at a community party in late April 2009, they announced that I was one of the winners. I just couldn’t believe it. Inspired by this.I deeided to realize my dream,even though some of my family members and my doctor were against it.
On June 11, 2009, nearly 40 of my family and friends gathered in the area close to where I would land while I headed up in the airplane. My instructor, Jay, guided me through the experience. The plane was the noisiest one I had ever been in, but I wasn’t frightened—I was really just looking forward to the experience. When we reached 13,000 feet, Jay instructed me to throw myself out of the plane. When we first hit the air, the wind was so strong that I could hardly breathe. For a second I thought, “What have I gotten myself into?” But then everything got calmer. We were in a free fall for about a minute before Jay opened the parachute(降落伞), then we just floated downward for about five minutes. Being up in the clouds and looking at the view below was unlike anything I have ever felt—much better than the hot air ballon. I was just enjoying it.[来源:学#科#网Z#X#X#K]
Skydiving was really one of the greatest experiences of my life. I hope other people will look at me and realize that you don’t stop living just because you are 84 years old. If there’s something you want to experience, look into it. If it’s something that is possible, make it happen.
56. What happened to the auther in 2001?
A. She flew an airplane
B. She entered a competition
C. She went on a hot air balloon ride
D. She moved into a retirement community
57. The author mentioned George Bush Sr. in her essay to       .
A. build up her own reputation
B. show her admiration for him
C. compare their health conditon
D. make her argument persuasive
58. How did the author feel immediately after she jumped out of the plane?
A. Excited    B. Scared    C. Nervous    D. Regretful
59. What did the author enjoy most when she was skydiving?
A.The beautiful clouds     B. The wonderful view
C. The company of Jay     D. The one-minute free fall


60. Before sending a manuscript to the Post, a contributor is advised to       .
A. get a better understanding of American issues
B. find out the range of the articles in the post
C. increase his knowledge in many fields
D. broaden his research focus
61.to submit nonfiction articles,a contributor must_____.
A. provide his special qualification
B. be a regular reader of the Post
C. produce printed version
D. be over 45 year old
62.From the passage we can learn that the Post         .
A. allows article submission within six weeks
B. favor science articles within 2,000 words
C. have a huge demand for humorous works
D. prefers nonfiction to fiction article

C
Students and Technology in the Classroom
I love my blackberry—it’s my little connection to the larger world that can go anywhere with me . I also love my laptop computer ,as it holds all of my writing and thoughts .Despite this love of technology ,I know that there are times when I need to move away from these devices(设备) and truly communicat with others.
On occasion, I teach a course called History Matters for a group of higher education managers. My goals for the class include a full discussion of historical themes and ideas .Because I want students to thoroughly study the material and exchange their ideas with each other in the classroom ,I have a rule —no laptop ,iPads ,phones ,etc .When students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy .
Most students assume that my reasons for this rule include unpleasant experiences in the past with students misusing technology . There’s a bit of truth to that. Some students assume that I am anti-technology . There’s no truth in that at all . I love technology and try to keep up with it so I can relate to my students.
The real reason why I ask students to leave technology at the door is that I think there are very few places in which we can have deep conversions and truly engage complex ideas. Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas . I want students to dig deep within themselves for inspiration and ideas. I want them to push each other to think differently and make connections between the course the material and the class discussion .
I’ve been teaching my history class in this way for many years and the evaluations reflect student satisfaction with the environment that I create .Students realize that with deep conversation and challenge, they learn at a level that helps them keep the course material beyond the classroom .
I’m not saying that I won’t ever change my mind about technology use in my history class, but until I hear a really good reason for the change ,I’m sticking to my plan. A few hours of technology-free dialogue is just too sweet to give up.

63.Some of the students in the history class were unhappy with____
A. the course material             B. others’ misuse of  technology
C. discussion topics               D. the author’s class regulations
64.The underlined word “engage ”in para.4 probably means ____
A. explore          B. accept          C. change           D. reject
65.According to the author, the use of technology in the classroom may ____
A. keep students from doing independent thinking
B. encourage students to have in-depth conversations
C. help students to better understand complex themes
D. affect students’ concentration on course evaluation
66.It can be inferred from the last paragraph that the author ____
A. is quite stubborn
B. will give up teaching history
C. will change his teaching plan soon
D. values technology-free dialogues in his class

 
67.What was the problem caused by the construction of the railways ?
A. Small towns along the railways became abandoned.
B. Some railroad stops remained underused.
C. Land in the West was hard to manage.
D. Land grants went into private hands.
68.What is the major concern in the development of alternative energy according to the last two paragraphs ?
A. The transmission of power.    B. The use of money and power.
C. The conservation of solar energy.    D. The selection of an ideal place.
69.What is the author ‘s attitude towards building solar plants ?
A. Cautious    B. Approving    C. Doubtful    D. Disapproving
70.Which is the best title for the passage ?
A. How the Railways Have Affected the West
B. How Solar Energy Could Reshape the West
C. How the Effects of Power Plants Can Be Reduced
D. How the Problems of the Highways Have Been Settled
第一节
56-60 CDDBB   61-65 ACDAA   66-70 DCBAB

2011年 (天津卷)
第二部分: 阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Homestay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home.
What to Expect
The host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week. You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.
Accommodation Zones
Homestays are located in London mainly in Zones2,3 and of the transport system. Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的). Zones3 and 4often offer larger accommodation in a less crowned area. It is very convenient to travel in London by Underground.
Meal Plans Available
? Continental Breakfast
? Breakfast and Dinner
? Breakfast, Packed Lunch and Dinner
It’s important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normally
part of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee.
Friends
If you wish to invite a friend over to visit.you must first ask your host’s permission.You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.
Self-Catering Accommodation in Private Homes
Accommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room.This kind of accommodation offers an independent lifestule and is more suitable for the long-stay student.However,it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.
36.The passage is probably written for       
A.host willing to receive foreign students
B.loreigners hoping to build British culture
C.travellers planning to vist famlies in London
D.English learners applying to like in English homes
37.Which of the following will the host provide?
A. Room cleaning.
B. Medical care.
C. Free transport.
D. Physical trainning.
38.What can be inferred from Paragraph3?
A.Zone 4 is more crowded than Zone 2.
B.The business centre of London is in Zone.
C.Hosts dislike travelling to the city centre.
39.According to the passage. What does continental Breakfast include?
A.Dessert and coffee
B.Fruit and vegetables.
C.bread and fruit juice
D.Centre and cold meat.
40.Why do some people choose self-catering accommodation?
A.To experience a warmer famliy atmosphere.
B.To enrich their knowledge of English\
C.To entertain friends as they like.
D.To enjoy much more freedom.
B
   In the fall of 1985. I was a bright-eyed ghl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.
  My grandma, an amazing woman, graduated from college an the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.
  Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic---and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy.
  You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 81. Our home was a complete zoo---a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class each semester.
  The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.
In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!
I am not special, just single-minded. It always struck me that when you’re looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you’re in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won’t arrive in your life on one day. It’s a process. Remember;little steps add up to big dreams.
41. When the author went to Howard University, her dream was tobe    
A. a writer
B. a teacher
C. a judge
D. a doctor
42. Why did the author quit school in her second year of college?
A. She wanted to study by herself.
B. She fell in love and got married.
C. She suffered from a serious illness.
D. She decided to look after her grandma. 
13. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?
2、She was buy yet happy with her family life.
3、She ignored her guilty feeling for her sons.
4、She wanted to remain a full-time housewife.
5、She was too confused to make a correct choice.
(2)What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?
17.Failure is the mother of success.
18.Little by little ,one goes far.
19.Every coin has two sides.
20.Well begun ,half done.
45.Which of the following can best describe the author ?
五、Caring and determine.
六、Honest and responsible.
七、Ambitious and sensitive .
八、Innocent and single-minded.
C
An idea that started in Seattle's public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome.
In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the "If All of Seattle Read the Same Book " project in 1998. Her original program used author visits,study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong kong.
In Chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the "One Book, One Chicago" program. As a result, reading clubs and neighbourhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character.
   The only problem arose in New York ,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all their energy
And passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.
Ultinatel was Nancy points out,the level of sucicess is not meastured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process.or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.
46.What is the purpose of the project launched by Nancy?
A.To invite authors to guide readers.
B.To encourage people to read and share.
C.To involve people in communnity service.
D.To promote the friendship between cities.
47.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the projict?
A.They had little interest in reading.
B.They were too busy to read a book.
C.They came from many different backgrounds
D.They lacked support from the locat government
48.According to the passage,where would the project be more easily carried out?
A.In large communities with little sense of unity
B.In large cities where libraries are far from home
C.In medium-sized cities with a diverse population
D.In large towns where agreement can be quickly reached
49.The underlined words“shared a word”in Paragraph 5 probably mean     
A.exchanged ideas with each other
B.discussed the meaning of a word
C.gamed life experience
D.used the same language
50.According to Nacy,the degree of students of the project is judged by
          
A. the careful selection of a proper book
B. the growing popularity of the writers
C.the number of people who benefit from reading.
D.the number of books that each person reads.
D
Blind imitation (模仿)is self-destruction.To those who do not recognize their unique worth. Imitation appears attractive: to those who know their strenghth. Imitation is unacceptable.
In the early stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I used recipes (菜谱) and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone else’s way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a child’s bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without relying on them.
In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yourself, you will get the results of the weak choices of others.
In the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, their personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad character or unacceptable behaviors.
Blessed is the person willing to act on their sundden desire to create somrthing unique.Think of the movies,books,teachers,and friends that have affected you most deeply.They touched you because their creations were motivated by inspiration,not desperation.The world is changed not by those who do what has been done brfore them,but by those who do what has been done inside them.Creative people have an endless resource of ideas.The problem a creator faces  is  not running out of material;it is what to do with the material knocking at the door of imagination.
Syudy your role models,accept the gifts they have given,and leave behind what does not server.Then you can say,”I stand on the shoulders of my ancestors”tragedies and  tory ,and know that they are cheering on.
51.Imitation proves useful when you        .
A.know you are unique
B.lose the bslance of life
C.begin to learn something new
D.get tired of routine practice
52. To avoid the bad result of imitation, we should________.
A. forget daily fear and pain
B. choose the right example
C. ask others for decisions
D. stay away from stars
53.Acording to the author. The world moves on because of those who are          .
A. desperate to intruence  others with their knowledge
B. ready to turn their original ideas into reality
C. eager to discover what their ancestors did
D. willing to accept others’ideas
54.The trouble a creator faces is          .
A. the lack of strong motivation
B. the absence of practical ideas
C. how to search for more materials
D. how to use imagination creatively
55. What is the author’s purpose in writing this passage?
A. To highlight the importance of creatively.
B. To criticize the characters of role models.
C. To compare imitation with creation.
D. To explain the meaning of success.

 

2011年 (重庆卷)
三、阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    请阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项的标号涂黑。
A
There was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flowers, he used two buckers. One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one, which had seen many years of service, but was now past its best.
Every morning, the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path, one on each side, to the flowerbeds. The new bucket was very proud of itself. It could carry a full bucket of water without a single drop spilled (溢出). The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.
Sometimes the new bucket would say, “See how capable I am! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day! I don't know why he still bothers with you. What a waste of space you are!”
And all that the old bucket could say was, “I know I’m not very useful, but I can only do my best. I’m happy that the gardener still finds a little bit of use in me, at least.”
One day, the gardener heard that kind or conversation. After watering the flowers as usual, he said, “You both have done your work very well. Now I am going to carry you back. I want you to look carefully along the path.”
Then the two buckets did so. All along the path, they noticed, on the side where the new bucket was carried, there was just bare (光秃秃的) earth; on the onther side where the old bucket was carried, there was a joyous row of wild flowers, leading all the way to the garden.
56. What does the underlined word “dilapidated” probably mean?
A. Dirty                       B. Dark
C. Worn-out                    D. Plain-looking.
57. What was the old bucket ashamed of?
A. His past.                     B. His aging.
C. His manner.                  D. His leaking.
58. The new bucket made conversations with the old one mainly to         
A. laugth at the old one
B. take pity on the old one
C. show off its beautiful looks
D. praise the gardener’s kindness
59. Why was the old bucket still kept by the gardener?
A. Because it was used to keep a balance
B. Because it stayed in its besr condition
C. Because it was taken as a treasure
D. Because it had its own function
B
Mapping Your World
Different forms of maps are appearing. They allow independent travelers to get local knowledge of places they are visting, from the official to the unusual. Meanwhile, hi-tech developments are creating new ways for us to map the world. Here are two of our favorites:
Green Maps
Green Maps allows people to share with the world their knowledge of environmentally friendly plaees and attractions in the local areas. Users add information with a set of icons (图标), making it easy to read any map, whatever the  nationalities of those who produce it. At present there are over five hundred map projects being developed in 54 countries. Green Maps’ advertised idea is “think global, map local”. It is a wonderful way of gaining all sorts of information of a place, ranning from community gardens to good places of birdwatching.
Green Maps is not specifically intended for travelers. Not all of its maps are online, so it may be necessary for some users to communicate with producers through the Green Maps website.
Maps Mashups
Many people use online maps developed by Google, but not many know about the mashups of them. Working in a similar way to Green Maps, Maps Mashups allows people to add icons of their own to exsiting maps to express a certain topic. The mashups is so called because it combines all the knowledge you could ever need. It ranges from the extremely useful, such as where all the World. Heritage Site are, to the most bizarre (古怪的),such as where America’s drunkest cities are. With the mashups added to the basic Google Maps, a multi-layered (多层的) map can be created.
60. According to the passage, which of the following is a characteristic of Green Maps?
A. Aiming at environmental protection.
B. Introducing local attractions with icons.
C. Offering advice to independent travelers.
D. Cllecting icons worldwide for local maps.
61. Which of the following icons is most probably NOT used in Green Maps?
A.                          B.


C.                      D.


62. “Map Mashups” is named with the word “mashups” because      
A. it is produced by users all over the world
B. it gathers various kinds of information
C. it shaers icons with Green Maps
D. it is a branch of Google Maps
63. What do Green Maps and Map Mashups have in common?
A. They are created by local people.
B. They are environmentally friendly.
C. Users can edit maps on the Inernet.
D. Users need to communicate with producers.
C
Getting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing fixed about attitudes to dirt.
In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the poor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.
Though the belief in the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since World War Ⅱ. Advertisements repeatedly sell the idea: clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far?
Attitudes to dirt still differ hugely nowadays. Many first-time parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible for the spread of disease.On the contrary, Mary Ruebush, an American immunologist(免疫学家),encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system. And the latter position is gaining some ground.
64. The kings of France and England in the 16th century closed bath houses because       .
A. they lived healthily in a dirty environment.
B. they thought bath houses were too dirty to stay in
C. they believed disease could be spread in public baths
D. they considered bathing as the cause of skin disease
65.Which of the following best describes Henry IV’s attitude to bathing?
A. Afraid.                      B. Curious.
C. Approving.                   D. Uninterested.
66. How does the passage mainly develop?
A. By providing examples.
B. By making comparisons.
C. By following the order of time.
D. By following the order of importance.
67. What is the author’s purpose in writing the passage?
A. To stress the role of dirt.
B. To introduce the history of dirt.
C. To call attention to the danger of dirt.
D. To present the change of views on dirt.
D
William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13,1865. His childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact, he inherited (继承) excellent taste in art from his family—both his father and his brother were painters. But he finally settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry.
Yeats had strong faith in coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 1890s. His early theatrical experiments, however, were not received favorably at the beginning. He didn’t lose heart, and finally enjoyed success in his poetical drama.
Compared with his dramatic works, Yeats’s poems attract much admiring notice. The subject matter includes love, nature, history, time and aging. Though Yeats generally relied on very tradisional forms, he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.
He had not enjoyed a major public lift since winning the Nobel Price in 1923. Yet, he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40, he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the age of 50 and 75. After Yeats’s death in 1939, W. H. Auden wrote, among others, the falling liners:
Earth, receive an honoured guest:
William Yeats is laid to rest.
Let the Irish vessel (船) lie
Emptied of its poetry.
68. Which of the following can describe Yeats’s family?
A. It filled Yeats’s childhood with laughter.
B. It was shocked by Yeats’s choice.
C. It was a typically wealthy family.
D. It had an artistic atmosphere.
69. According to thse passage, what do we know about Yeats’s life?
A. Yeats founded the first Irish theater.
B. Yeats stuck to modern forms in his peotry.
C. Yeats began to produce his best works from the 1910s.
D. Yeats was not favored by the publie until the 1923 Noble Prize.
70. What kind of feeling is expressed in W.H.Auden’s lines?
A. Envy.                        B. Sympathy.
C. Emptiness.                    D. Admiration.
71. What is the passage mainly about?
A. Yeats’s literary achievements.
B. Yeats’s historical influence.
C. Yeats’s artistic ambition.
D. Yeats’s national honor.
E
Skeptics are a stange lot. Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the enviroment, and they are tired of people who disagree with them. Those people, say skeptics, spread nothing but bad news about the environment. The “eco-guilt” brought on by the discouraging news about our planet gives rise to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews.
Perhaps that explain why a new book by Bjorn Lomborg received so much publicity. That book, The Skeptical Environmentalist, declares that it measures the “real state of the world” as fine. Of course, another explanation is the deep pockets some big businesses with special intererts. Indeed, Mr. Lomborg’s views are similar to those of some Industry-funded organizations, which start huge activities though the media to confuse the public about issues like global warming.
So it was strange to see Mr. Lomborg’s book go largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. One national newspaper in Canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that “After Lomborg, the environmental movement will begin to die down.”
Such one-sided views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborg’s “preference for unexamined materials is incredible (不可信的)”。
A critical (批判的) eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions. Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interests. People might become half-blind before a world partially exhibited by the media. That’s a shame, because matters concerning the health of the planet are far too important to be treated lightly.
72. According to the passage, which of the following may be regarded as “skeptics”?
A. People who agree on the popularity of “eco-guilt”.
B. People who disbelieve the serious situation of our planet.
C. People who dislike the harmful effect of human activities.
D. People who spread comforting news to protect our environment.
73. Which of the following can be a reason for the popularity of Lomborg’s books?
A. Some big businesses intend to protect their own interests.
B. The book challenges views about the fine state of the wirld.
C. The author convinces people to seek comforting worldviews.
D. Industry–funded media present confusing information.
74. The author mentioned the review in Nature in order to_____.
A. voice a different opinion
B. find fault with Lomborg’s book 
C. challenge the authority of the media
D. point out the value of scientific views.
75. What is the author’s main purpose in writing the passage?
A. To encourage the skeptics to have a critical eye.
B. To warn the public of the danger of half–blindness with reviews.
C. To blame the media’s lack of responsibility in presenting information.
D. To show the importance of presenting overall information by the media.
(6)阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
56-60 CDADB     61-65 BBCCA     66-70 CDDCD
71-75 ABAAD

 

 


  评论这张
 
阅读(220)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017