注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

.

.

 
 
 

日志

 
 

高考英语必修4Unit5 Theme parks检测题  

2012-05-18 10:53:59|  分类: 【高三试题】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


 

 

印度风情【美女欣赏】 - Good fun - Good fun博客

印度风情【美女欣赏】 - Good fun - Good fun博客

 

  高考英语必修4Unit5  Theme parks检测题

 

一、语法填空
White pollution refers to plastic pollution.It is   1   new member of pollution family,  2   it grows fast.Plastic lunch boxes line   3   railroads.Plastic shopping bags dance in the wind.When leaders are busy   4  (map)out blueprints for the future,one colour WHITE from white pollution becomes their headache.Everything in the lifecircledeserves its place on earth.If we continue
  5  (use)plastic lunch boxes,shopping bags and other plastic products,what would happen?One day they might bury us in an ocean of white rubbish.Then the earth,our common home,may be a dustbin.To prevent this nightmare   6   coming true,governments need to work closely   7   each other and back up their verbal commitment by actions.However,  8   is not enough only to ask   9   governments can do to get rid of white pollution,we must ask   10   what we as individuals can do to colour the earth green instead of white.
二、完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Several years ago, I worked in a company as a driver. One day in the company when I was cleaning my  1  which was getting dirty from running outside, I noticed the owner,s elderly father making his  2  to his grandson. The old man was fond of fishing all his life. He usually stayed at home because of his old age, but this time he  3  to ask the kid to take him fishing. The grandson said, “I,m not taking you! It,s  4  than taking a kid.”
His answer broke my heart. I  5  working immediately and headed back home. I took everything I needed and then returned. On the way I stopped at a  6  and bought a bobber(钓鱼用的浮子). When I got to the company, I  7  the old man to go fishing near the river.
When we got there, I put him in the chair at the edge of the  8  , cast(抛) the line, and handed him the fishing pole(鱼竿). It wasn,t long before the bobber started to  9  ; he handed the pole to me. I took the fish off, cast, and  10  handed the pole to him. This went on, one fish after another, for over an hour until he told me he was  11  and needed to go home.
When I got him home, I gave the fish to his daughter in law with instructions to make sure he got them for dinner and then I  12  . Two weeks later, the old man  13  . His family told me later that all he talked about during that time was his last fishing trip.
Whenever you get the  14  , don,t forget to stay with your grandpa. Someday, you may be in the same place and you,ll want your family to  15  you too.
1.A.chair                  B.car
C.bag                     D.yard
2.A.point                  B.decision
C.way                    D.mind
3.A.went away             B.moved ahead
C.came out                D.stood up
4.A.safer                  B.easier
C.quicker                  D.worse
5.A.regretted               B.stopped
C.started                  D.remained
6.A.school                 B.hospital
C.store                    D.restaurant
7.A.taught                 B.persuaded
C.ordered                  D.invited
8.A.street                  B.water
C.sea                     D.hill
9.A.dance                 B.close
C.attack                   D.burn
10.A.suddenly              B.therefore
C.again                    D.lately
11.A.disappointed            B.excited
C.worried                  D.tired
12.A.played                 B.exercised
C.left                      D.slept
13.A.failed                  B.died 
C.retired                    D.prayed
14.A.chance                 B.experience
C.information                D.choice
15.A.look for                B.stare at
C.turn into                  D.care about
三、阅读理解
专题训练(四)   如何推断文章结构
要求考生推断文章的结构是近几年高考阅读试题的一个新考点,考查考生对文章中句与句、段与段之间的逻辑关系、文章的前因后果、文章的发展脉络的理解。设题方式主要有:
(1)This passage is developed mainly by__________.
(2)Which of the following best shows the structure of the passage?
了解文章的布局方法是做好推断文章结构题的有效方法。文章的结构大体有以下几种:
(1)时空顺序:作者按时间、空间顺序组织文章;
(2)总分顺序:第一段先下结论或总括,后面再分段从不同方面进行论述;
(3)分总顺序:先分段说明,最后一段
总结;
(4)对比:比较不同事物的异同。
◆活学活用
阅读下列短文,按要求完成读写任务。
“Old wives tales” are beliefs passed down from one generation to another,For example,most of us remember our parents telling us to eat more of certain foods or not to do certain things.Is there any truth in these teachings?Some of them agree with present medical thinking,but others have not passed the test of time.
Did your mother ever tell you to eat your carrots because they are good for your eyes?Scientists now report that eating carrots can help prevent a serious eye disease called macular degeneration.Eating just one carrot a day can reduce the possibility of getting this disease by 40%.Garlic(蒜)is good for you,too.It can kill the type of virus that causes colds.
Unfortunately,not all of Moms advice passed the test of medical studies.For example,generations of children have been told not to go swimming within an hour after eating.But research suggests that there is no danger in doing so.Do sweets cause tooth problems?Well,yes and no.Sticky sweets made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars.
Even though science can tell us that some of our traditional beliefs don,t hold water,there is still a lot of truth in the old wives tales,After all,much of this knowledge has been accumulated(积累) from thousands of our traditional beliefs.Even if they don,t hold water,we should respect this body of knowledge even as research for clear scientific support to prove it true or false.
Ⅰ.以约30词概括文章大意。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ⅱ.根据所读短文,选择最佳答案。
1.Which of the following is TRUE according to the text?
 A.Eating garlic is good for our eyes.
B.Sticky sweets are damaging to our teeth.
C.Swimming after a meal is dangerous.
D.Carrots prevent people from catching colds.
2.The author develops the third paragraph mainly_____________.
 A.by cause and effects
B.by order in space
C.by order in time
D.by examples
3.The phrase “hold water” in the last paragraph most probably means“__________”.
 A.to be believable             B.to be valuable
C.to be admirable              D.to be stable
4.What is the author,s attitude toward “old wives tales” in the text?
A.So objective                B.Objective
C.Dissatisfied                 D.Curious

参考答案
一、
1.解析:不定冠词表泛指,一个新成员。
答案:a
2.but
3.along
4.解析:be busy doing sth.是固定搭配,忙于做某事,此处指
领导们忙于描绘未来的蓝图时。
答案:mapping
5.to use/using
6.from
7.with
8.it
9.解析:what 引导宾语从句,在从句中做do的宾语。
答案:what
10.解析:ourselves 我们应该问问自己能为消除白色污染做些什么。答案:ourselves
二、
1.B   2.C   3.C   4.D   5.B   6.C   7.D   8.B   9.A   10.C   11.D   12.C   13.B   14.A   15.D
三、
Ⅰ.
While not all of the “oldwives tales” can pass the test of time or science,we should respect this body of knowledge because they are passed down for many years.(30 words)
Ⅱ.
1.解析:事实细节题。从 Sticky sweets made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars得知答案。
答案:B
2.解析:推断文章结构题。第三段是典型的总分式结构。在第一句中作者就点明本段观点not all of Moms advice passed the test of medical studies,然后再分别举例说明这个观点,如饭后一小时不能游泳、吃糖对牙齿有害等说法就经不起医学的检验。
答案:D
3.解析:综合上下文信息,可知hold water与truth对应,表达同样的意思,所以选A。
答案:A
4.B

 

 

印度风情【美女欣赏】 - Good fun - Good fun博客

 

 



  评论这张
 
阅读(94)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017